Barcelona

Perilla el projecte educatiu centrat en la música d'una escola pública de Barcelona

El Consorci d'Educació es planteja retirar la subvenció extra per contractar els professionals que fan especial l'Escola de la Concepció, que ha fet de la música un dels eixos del seu programa educatiu

RedaccióActualitzat

A l'Escola de la Concepció dediquen tanta estona a la música com a les matemàtiques o a la llengua. Un projecte singular que els ha portat, fins i tot, a tocar en el Festival de Jazz de Barcelona. Va començar fa 25 anys per donar un valor afegit al centre, que, en ple Eixample, no tenia gaire demanda. L'aposta els ha donat grans resultats.

 

 

El Consorci d'Educació de Barcelona proposa cofinançament

El Consorci d'Educació de Barcelona ha comunicat a l'escola que no vol continuar aportant els 60.000 euros anuals que costa. Uns diners que serveixen per contractar els vuit músics professionals que fan les classes. Diuen que és discriminatori respecte a la resta d'escoles públiques i proposen que les famílies --a part de comprar l'instrument-- financin part del projecte.

Des de l'AMPA de l'escola expliquen que el finançament actual és menys de la meitat del que era fa només 5 anys i les famílies ho han acceptat, però els "sembla absurd que, ara que estem sortint de la crisi, s'intenti acabar amb el projecte."

Quan falten dos mesos per a les preinscripcions per al curs que ve, continuen les negociacions, i totes les parts confien a trobar una solució.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut