Pérez de los Cobos després de declarar a l'Audiència Nacional davant la jutge Carmen Lamela (EFE)
Pérez de los Cobos després de declarar a l'Audiència Nacional davant la jutge Carmen Lamela (EFE)
Madrid

Pérez de los Cobos assegura que Trapero hauria pogut evitar l'1-0

El responsable de l'operatiu policial del referèndum declara a l'Audiència Nacional que l'excap dels Mossos hauria pogut impedir l'1-O intervenint urnes i ordinadors

RedaccióActualitzat

El coordinador policial de l'1 d'octubre, el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos, torna a incriminar directament el qui va ser major dels Mossos d'Esquadra Josep Lluís Trapero, pel dia del referèndum. Diu que l'hauria pogut evitar si hagués requisat urnes i tancat col·legis.

Durant la seva declaració com a testimoni davant de la jutge de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, ha insistit que Trapero va mantenir una actitud reticent durant les reunions prèvies i ha tornat a defensar l'actuació de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, que ha qualificat de "proporcionada".

De los Cobos manté així el que ja va dir fa dues setmanes davant el Tribunal Suprem. Aquell dia, el coronel va subratllar que "el compliment de la llei estava per sobre de la convivència ciutadana" l'1-O.

Durant l'interrogatori a l'Audiència Nacional, que ha durat dues hores, el coronel de la Guàrdia Civil ha explicat que tots els cossos van rebre "clares indicacions" d'evitar l'1-O "a tota costa".En aquest sentit, el responsable policial ha afirmat que si els Mossos d'Esquadra haguessin decomissat ordinadors i urnes "hauria resultat clarament factible" impedir les votacions, perquè hauria "deshabilitat les possibilitats d'actuació als col·legis electorals establerts i coneguts prèviament."

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OArticle 155Procés catalàGovern empresonat
Anar al contingut