Ciclisme

Pereiro és el nou líder del Tour, després de recuperar mitja hora en la general gràcies a una escapada

El gallec Óscar Pereiro és el sorprenent nou líder del Tour de França. El corredor del Caisse d'Epargne ha pres part en l'escapada del dia a la ronda francesa. Acompanyat per l'alemany Voigt, el francès Chavanel, l'italià Quinziato i el rus Grivko, el grup de Pereiro ha aprofitat el descontrol en el si del gran pilot per aconseguir un espectacular avantatge. El guanyador de l'etapa ha estat Voigt, amb el mateix temps que Pereiro. Per darrere han arribat els seus companys de fuga, mentre que el gran grup ha creuat la línia d'arribada a 29 minuts i 57 segons. Amb aquesta renda, Pereiro s'ha situat líder, amb 1 minut i 29 segons sobre el fins ara mallot groc, Floyd Landis.

Actualitzat

Tercer a la general és Cyril Dessel, a 1,37 de Pereiro. El següent espanyol a la classificació és Carlos Sastre, a 3,21 del líder, mentre que Juan Miguel Mercado és novè, a 5,02. Pereiro ha mostrat la seva "sorpresa" pel liderat, i ha assegurat que "dir el contrari seria mentir". Segons el ciclista gallec, el seu únic objectiu era agafar l'escapada bona, i en cap cas el mallot de líder. "És un somni que no pensava que pogués passar", ha assegurat el deixeble de José Miguel Echávarri i company d'equip d'Alejandro Valverde, el líder del Caisse d'Epargne-Illes Balears que va haver d'abandonar la ronda francesa després de trencar-se la clavícula.

Pel que fa a les seves opcions de cara a la lluita final pel triomf al Tour, Pereiro vol ser prudent, però no renuncia a res: "ara estic davant, porto dos Tours entre els deu primers, ho vaig passar malament als Pirineus, però ara canviarà la cursa. Aguantaré el mallot tant com pugui i lluitaré per la general, però no ens enganyem, si arribo a París de líder serà una sorpresa per a tothom".

Pereiro és el novè ciclista espanyol que llueix el mallot de líder del Tour. L'últim a fer-ho va ser Igor González de Galdeano, que el va portar durant set etapes en l'edició del 2002. Qui més vegades l'ha portat ha estat Miguel Indurain, que va portar el mallot groc en seixanta etapes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut