Pere Ribes, a la dreta, comentant un partit de futbol amb l'equip de Ràdio Olot
Pere Ribes, a la dreta, comentant un partit de futbol amb l'equip de Ràdio Olot
Olot

Pere, un nen invident d'onze anys, comenta partits de futbol a Ràdio Olot

Els Premis Radio Associació han donat el Premi Integració a Ràdio Olot per les retransmissions de futbol de la Unió Esportiva Olot

RedaccióActualitzat

Per a en Pere Ribes, res és impossible. No hi veu, però fa dos anys que comenta els partits de futbol per la ràdio. Amb només 11 anys forma part de l'equip d'esports de Ràdio Olot. David Planella és el narrador dels partits.

"Per a nosaltres és emocionant i també és una responsabilitat. Perquè ell sempre diu que, jo particularment, sóc els seus ulls. Com podeu imaginar, que em diguin això suposa una dosi extra de motivació, però també de responsabilitat. T'has d'explicar molt detalladament, o amb el màxim de detall que puguis."

En Pere interpreta la jugada per la intensitat amb què parla el locutor.

"Si t'ho diu amb calma, doncs pots saber que estan al mig del camp, que hi ha un servei a porteria o que hi ha alguna cosa que no passa res. Quan el locutor parla molt depressa, tu saps 'ai, estan a punt de fer gol'."

Té el seu propi aparell i, quan vol intervenir, toca el seu company per aportar un comentari a la jugada que descriu en David.

"És capaç de deixar-te anar alguna dada que tu ni te n'havies adonat que hi era."

En Pere és cec de naixement i es va fer seguidor del Betis perquè es va enamorar del seu himne en escoltar-lo. S'ha impregnat de ràdio des de petit i ha desenvolupat competències que el fan únic per la seva edat, i fa comentaris de gran valor.

"La gent que s'hi veu, si tanca els ulls i escolta atentament un partit de futbol, farà comentaris molt bons. Animo a qui vulgui a fer-ho i se sentirà realment orgullós perquè traurà comentaris boníssims."

De gran vol ser periodista esportiu. Ara per ara, viu els partits intensament des de la graderia de premsa, com un expert.

♦ Joao Maia, el fotògraf cec del Jocs Paralímpics de Rio

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut