L'autor i director teatral Pere Riera
L'autor i director teatral Pere Riera (Foto: TNC)
Barcelona

Pere Riera fa doblet a la cartellera teatral amb "Red Pontiac" i "El don de las sirenas"

"Red Pontiac" i "El don de las sirenas" comparteixen aquesta setmana cartellera a Barcelona. El mes de maig arriba a la Sala Gran del TNC el seu text més ambiciós: "Barcelona".

RedaccióActualitzat
L'any 2013 està sent especialment fèrtil per a l'autor i director teatral Pere Riera. Aquesta setmana coincideixen a Barcelona dues de les seves últimes obres: "Red Pontiac" i "El don de las sirenas". I al maig ocuparà la Sala Gran del TNC amb el seu text més ambiciós, "Barcelona".

"L'any passat va ser una mica boig i per això estan coincidint tantes estrenes de textos meus", explica el jove director i dramaturg. I és que Pere Riera estrena aquest dimarts al Teatre Poliorama "Red Pontiac", una comèdia àcida sobre la maternitat escrita i dirigida per ell que interpreten Míriam Iscla i Cristina Cervià. Es tracta d'un retrat desmitificador de la mare perfecta, una comèdia vibrant, farcida de diàlegs punyents que fan miques l'estereotip de la mare tendra i abnegada.

Dues amigues que s'embranquen en una discussió per establir quina té el fill més llest acaben confessant secrets indignes d'una mare exemplar en aquesta obra que va ser semifinalista del torneig de dramatúrgia del Temporada Alta 2011. Aquest és el punt de partida d'un text fresc en què s'explora el caire més tèrbol de les relacions humanes.

"La patata", com li agrada anomenar-la, ja que "Red Pontiac" és una varietat d'aquest tubercle, és una producció de la sala Trono de Tarragona. La mateixa sala li va encarregar amb motiu del seu desè aniversari "El don de las sirenas", un text a la frontera entre l'amor i l'amistat, que aquest dimecres arriba a la sala Beckett. Un jove matrimoni argentí es trasllada a viure a Barcelona per motius laborals. Un amic seu català els anuncia que aviat serà intervingut quirúrgicament a vida o mort, i mentre tot just encaixen la notícia una veïna apareix de manera inquietant. La trobada dels quatre personatges farà que esclatin entre ells tota mena de dubtes, recels i inseguretats sobre la resistència dels vincles afectius.

Al maig, Riera estrenarà a la Sala Gran del TNC "Barcelona", que explica un dia en una família en ple bombardeig a la ciutat durant la Guerra Civil Espanyola. Es tracta de la història de dues amigues separades per l'amor d'un home i el destí d'una pàtria i atretes per l'encís de Barcelona, que respira les cendres d'una època daurada. Totes dues hauran de posar en solfa allò que les apropa i les separa, amb el ressò de la guerra com a teló de fons.

Aquest 2013, per tant, pot ser l'any de Pere Riera. La seva carrera com a dramaturg es va enlairar a la Sala Tallers la temporada 2009/2010, amb "Lluny de Nuuk". L'èxit del T6 va situar-lo com una de les veus més prometedores del teatre català. La temporada 2010/2011 va repetir èxit a La Villarroel amb "Desclassificats", després de signar la dramatúrgia de "Rei i senyor", a la Sala Petita, l'any passat.
Anar al contingut