Terrassa

Pere Navarro vol ser primer secretari del PSC i es presentarà al congrés del desembre

L'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, es presentarà com a candidat per ser el primer secretari del PSC. Navarro ho ha anunciat a través d'una entrevista a "El Periódico", en què ha afirmat que ha pres la decisió perquè el partit necessita un canvi real.

Actualitzat
La seva candidatura s'afegeix a la de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i a la del representat de la plataforma Nou Cicle i exalcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena. El congrés dels socialistes catalans per escollir la nova cúpula del partit es farà a mitjans del mes de desembre.

Navarro ha manifestat que la decisió l'ha presa després de meditar-ho durant moltes setmanes i de parlar amb molta gent i diu que "em presento perquè crec que el partit necessita un canvi real".

El canvi cal, ha assegurat, perquè "hem estat molt concentrats en les tasques de govern i això a vegades ens ha desdibuixat com a opció política".

També ha admès que un altre error és "la dinàmica interna, unes maneres de funcionar massa tancades". Segons Navarro, "hem de canviar les actituds i el model d'organització" obrint la presa de decisions al partit i a la societat.

Per això, diu que no pot haver-hi una cúpula dirigent que treballi lluny "de la Catalunya real", i afegeix que "ara tenim milers de persones debatent idees, i jo el que vull és escoltar les seves propostes." Diu que el que més l'interessa és "com es pot ajudar les persones, qüestions com la dació hipotecària, reivindicar el paper de les classes mitjanes i la lluita contra el frau fiscal, perquè el problema d'aquest país són els bitllets de 500 euros".

Pel que fa al  congrés, assegura que "qui vulgui pactar amb l'aparell s'equivocarà radicalment. Hem de pactar amb la militància i la gent que espera alguna cosa d'aquest partit. I aquest és l'únic pacte que estic disposat a fer." Navarro es mostra contundent en la necessitat de fer un canvi en profunditat: "No farem un canvi cosmètic, en què els que han manat fins ara i uns quants més es reparteixin les cartes".

Aquest canvi vol incloure el relleu de les persones que fins ara han estat en primera línia: "En la nova etapa del PSC aquestes persones hi tenen un paper, però no en un primer nivell. Són persones valuoses que hauran d'aportar la seva experiència, idees i propostes".

Pel que fa a si vol ser candidat a les autonòmiques, Navarro té clar que "el primer secretari ha de poder ser també el candidat a la Generalitat de Catalunya. Però també crec que aquesta persona s'haurà d'escollir a través d'unes primàries."
Anar al contingut