Barcelona

Pere Navarro avisa que "sense diàleg entre governs no hi ha solució"

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha fet una valoració negativa de l'acord entre quatre partits polítics per posar data i pregunta a la consulta sobre el futur de Catalunya. Diu que és una acció condemnada al fracàs perquè no s'ha acordat amb el govern espanyol, i demana al president Mas que busqui altres vies perquè els catalans puguin decidir el seu futur.

RedaccióActualitzat

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha fet una valoració negativa de l'acord entre quatre partits polítics per posar data i pregunta a la consulta sobre el futur de Catalunya. Diu que és una acció condemnada al fracàs i demana al president Mas que busqui altres vies perquè els catalans puguin decidir el seu futur.

Per Navarro la falta de diàleg entre els governs català i espanyol no fa viable la consulta, perquè ha de ser "acordada i legal", tal com s'ha fet a Escòcia, ha recordat el líder socialista. "Sense diàleg entre governs no hi ha solució", ha afirmat Navarro.

La falta de diàleg a més, posa en risc, per Navarro, l'estabilitat política i institucional a Catalunya, Espanya i a Europa.

En un manifest que ha llegit davant els mitjans de comunicació, el líder del PSC ha fet seves les paraules del secretari general del PSOE, qualificant l'acord a quatre per la consulta com l'entrada en un carreró sense sortida.

Navarro s'explica que hi hagi hagut acord perquè Mas ha caigut en la trampa d'Esquerra -en les seves paraules- per la necessitat d'aprovar els pressupostos. El PSC creu que el president Mas s'ha volgut salvar a si mateix per tirar els comptes endavant.

En aquest sentit, ha qualificat ICV-EUiA, ERC, i la CUP, de "còmplices d'uns pressupostos antisocials".

Avancem té una altra visió

El corrent crític del PSC Avancem ha assegurat que se senten "inclosos i còmodes" amb la redacció de la pregunta que han pactat CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP per a la consulta d'autodeterminació, però considera precipitat haver dit ja la data.

Segons han dit, la pregunta aconsegueix involucrar també els federalistes, però veuen certa "precipitació" perquè la data de la consulta ja ha transcendit en un context que des de Catalunya es vol accentuar la voluntat de dialogar amb l'Estat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut