L'eurodiputat polonès Janusz Korwin-Mikke
L'eurodiputat polonès Janusz Korwin-Mikke

Perdonen la sanció a l'eurodiputat que va dir que "les dones haurien de cobrar menys"

El Tribunal General de la Unió Europea anul·la la decisió del Parlament Europeu i obliga a pagar les dietes que li havien suspès com a sanció

Actualitzat

El Tribunal General de la Unió Europea ha anul·lat la decisió del Parlament Europeu que sancionava l'eurodiputat polonès Janusz Korwin-Mikke per les declaracions masclistes contra les dones i els immigrants.

 

 

L'eurodiputada socialista espanyola Iratxe García,  que va demanar una investigació per avaluar les possibles sancions, s'ha manifestat "profundament decebuda" per la decisió final del Tribunal General, que ha decidit que l'Eurocambra haurà de tornar a Korwin-Mikke les dietes que no li van pagar segons la primera sentència del Parlament Europeu.

 

García ha dit en un comunicat que el respecte als drets humans haurien de ser el límit de la llibertat d'expressió.

 

"El dret a la llibertat d'expressió ha de tenir un límit clar que és el repecte als drets humans, una cosa que , des del meu punt de vista, es va vulnerar amb aquelles declaracions masclistes i indignants per a les dones."

 

L'eurodiputat polonès ha protagonitzat diverses intervencions polèmiques durant les sessions plenàries en relació amb la política migratòria a la UE, la bretxa salarial entre homes i dones i el descens demogràfic a Europa. Per exemple:

"Sap quantes dones hi ha entre els primers jugadors d'escacs? Li ho diré: cap. Per descomptat les dones han de guanyar menys que els homes perquè són més dèbils, més petites i menys intel·ligents."

 

La socialista Iratxe Garcia manté en el seu comunicat la denúncia del que considera "intolerable" a la cambra europea.

"Aquesta cambra ha de continuar sent una ferma defensora dels drets de les dones. És un autèntic atac a les dones, a la seva dignitat i als seus drets, a més de ser una gran falsedat, cosa que no és intolerable en una cambra parlamentària."


Els jutges del Tribunal General de la Unió Europea han argumentat en la seva decisió que "malgrat el caràcter particularment ofensiu" de les paraules, "en no haver-se produït ni desordre ni pertorbació del treball del Parlament", la normativa aplicable no permet "sancionar un eurodiputat per declaracions fetes en l'exercici de les seves funcions parlamentàries".

 

 

ARXIVAT A:
Parlament EuropeuMasclisme Drets humansMigracions
Anar al contingut