L'espectacle "Folia" ha tancat la 32a edició del Festival de Peralada (ACN)
L'espectacle "Folia" ha tancat la 32a edició del Festival de Peralada (ACN)
Peralada

Peralada tanca set setmanes d'espectacles amb 26.500 espectadors

El festival ha tingut una ocupació mitjana del 92%

RedaccióActualitzat

El Festival de Peralada ha tancat temporada amb l'espectacle del coreògraf francès Mourad Merzouk, que ha presentat en primícia a l'estat espanyol la seva particular "Folia". Una proposta arriscada de dansa urbana on, durant una hora, el coreògraf reivindica també la cultura de les "banlieues" franceses.

Peralada tanca amb una ocupació mitjana del 92% i amb 26.500 espectadors en una edició, la 32a, en què s'han estrenat dues produccions operístiques com a homenatge a la fundadora i ànima del Festival, Carmen Mateu, que va morir aquest any.

El seu director, Oriol Aguilà, té el convenciment d'haver fet un "gran festival". 

"Era una programació molt ambiciosa, amb moltes noves produccions i una clara aposta per la nova creació, tant amb artistes consagrats com amb nous talents."

 

 

El director del festival ressalta que, un any més, han continuat apostant per la qualitat dels espectacles i per l'excel·lència de les propostes. Aquesta edició ha acollit dues estrenes absolutes com són el projecte musical de Sílvia Pérez Cruz i Marco Mezquida, i "El Bis", amb el contratenor Xavier Sabata i el director d'escena Rafael R. Villalobos, que també era producció pròpia.

 

 

Al festival s'han estrenat dues òperes, "Acis & Galatea" de Haendel, sota la direcció de Rafael R. Villalobos, i "La Flauta Màgica" de Mozart, dirigida per Oriol Broggi, que amb aquesta producció s'estrenava en la direcció operística.

D'entre les propostes en lírica, Aguilà destaca el cap de setmana que va concentrar a Peralada algunes de les veus més importants de la lírica: Javier Camarena, Jonas Kaufmann, i Plácido Domingo i la soprano Ermonela Jaho, que van interpretar la versió concert de l'òpera "Thaïs".

 

 

La dansa, una altra de les passions del Festival, ha viscut quatre nits excel·lents: el Ballet du Capitole de Toulouse amb "Giselle", María Pagés, Svetlana Zakharova i l'espectacle de Merzouki que ha tancat l'edició d'aquest any.

Per l'Estiu Musical han passat grans veus del panorama internacional com Rufus Wainwright, Carla Bruni, Kool & The Gang, Santana i Joan Manuel Serrat.

 

 

 

Anar al contingut