Barcelona

Per Saura, la inutilitat més gran és el "no" d'ERC a l'Estatut

El candidat a la presidència de la Generalitat per ICV-EUiA, Joan Saura, considera que "es difícil veure en política més inutilitat que el "no" d'ERC a l'Estatut". D'aquesta manera ha replicat al secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, que ha qualificat d'inútil el paper d'Iniciativa al govern. "Les declaracions de Puigcercós -ha dit Saura- encara donen més força a l'eslògan" d'Iniciativa que ha originat la polèmica entre els dos polítics: "Hi ha una manera intel·ligent de ser d'Esquerres. Hi ha una manera decent de fer política". Saura ha emplaçat José Montilla i Josep-Lluís Carod-Rovira, a "definir de manera clara" les seves polítiques d'aliances davant els comicis catalans, i els ha reptat a dir que "volen una majoria de progrés".

Actualitzat

En una roda de premsa Saura ha advertit a Esquerra que "l'equidistància no és possible", ja que "és incompatible pactar amb CiU i fer polítiques progressistes", i ha afegit que "l'orientació política" de la Generalitat és "contradictòria" amb el fet de "dir que es pot governar amb CiU".

El candidat i president d'ICV ha assegurat que el seu partit "comparteix el missatge que està llançant de manera clara el president de la Generalitat", Pasqual Maragall, així com Ciutadans pel Canvi, "que fan una aposta decidida per una majoria d'esquerres". El candidat d'Iniciativa ha acusat Montilla i Carod d'ambigüitat, cosa que, segons Saura, "provoca frustració en l'electorat d'esquerres". No és mobilitzador per a l'electorat d'esquerres no saber si el vot a PSC o ERC finalment serà un vot per pactar amb CiU", ha apuntat el president d'ICV, que ha avisat que "és impossible mobilitzar l'electorat d'esquerres dient que es pactarà amb CiU".

"L'equidistància pot ser un artefacte electoralista bo o dolent, però no és possible", ha precisat Saura dirigint-se a Esquerra. Pel que fa al PSC ha advertit d'un possible pacte amb CiU dient que "la sociovergència no és necessària".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut