Per què no hi ha cromos de jugadores de futbol?

RedaccióActualitzat

Com en altres àmbits, les dones també són poc visibles en el món del futbol. Les desigualtats econòmiques i els greuges entre les jugadores i els seus homòlegs masculins també es donen, fins i tot, quan guanyen un mateix títol.

Tampoc existeix cap col·lecció de cromos on les nenes puguin trobar les seves jugadores de referència. "El reportatge" del TNV es fixa en la discriminació sexista en aquest esport.

Cansada de no trobar cromos amb dones futbolistes, la mare de tres germanes de Badajoz, seguidores de l'equip femení del Sevilla i del Barça, va decidir fer ella mateixa els cromos on sortissin també dones.

L'empresa que comercialitza l'àlbum oficial de la Lliga està estudiant incloure-hi la temporada que ve també els cromos de les jugadores.

Que les dones són gairebé invisibles en el món del futbol és una realitat. El Barça de futbol femení acaba de guanyar la Copa de la Reina, el partit no es va poder veure en obert a la televisió, i mentre els seus homòlegs masculins van guanyar un milió d'euros pel mateix títol, elles, res de res.

Segons els experts, queda molt camí per fer, des de l'escola, els clubs i l'administració pública.

L'onada feminista està arribant també a aquest esport i hi ha iniciatives com el Projecte Orgullosa, de la Federació Catalana de Futbol, que té com objectiu promoure el futbol femení a Catalunya.

 

ARXIVAT A:
Feminisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut