Tortosa

Per què la renda de les Terres de l'Ebre és la més baixa de tot Catalunya

La renda familiar a les quatre comarques de les Terres de l'Ebre és inferior a la mitjana catalana, però la que està pitjor és el Montsià

RedaccióActualitzat

Els ebrencs disposen d'una renda mitjana de 12.200 euros. És un 25% menys que la renda catalana.

 

Les raons són múltiples, segons Juan Antonio Duro, director de la Càtedra d'Economia Local i Regional de la URV.

"El sectors productius en què estan especialitzats a l'Ebre són sectors de sous mitjans més petits, com el sector primari. Dins dels mateixos sectors hi ha predomini d'activitats que utilitzen mà d'obra amb poc coneixement. I òbviament, els sous estan relacionats molt amb el coneixement i la formació."

La renda familiar és més baixa que la mitjana catalana a les quatre comarques de l'Ebre, però hi ha diferències significatives entre si. A la Ribera d'Ebre, per exemple, on té un pes important la indústria nuclear, és només un 11% més baixa, mentre que el Montsià és la que està pitjor, amb una renda un 31% inferior a la de Catalunya.

 

Els sindicats reclamen mesures específiques per a les Terres de l'Ebre, per tirar endavant un tipus de turisme, serveis i indústria amb valor afegit, que fagin pujar els salaris.   

La crisi va colpejar fort les Terres de l'Ebre i, ara que l'economia ha començat a recuperar-se, ho fa per sota de Catalunya. Això fa difícil que puguin equiparar la seva renda a la mitjana catalana.
 

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut