Pequín

Pequín publica les normes de comportament pels espectadors dels Jocs Olímpics

La Xina continua posant restriccions als Jocs Olímpics per garantir "un ambient ordenat, civilitzat i pacífic", segons ha explicat un dels responsables del Comitè Organitzador, Zhang Zhenliang. Entre les prohibicions més polèmiques hi ha l'exhibició de "banderes de països o regions que no participin en els Jocs" o pancartes reivindicatives sobre els drets humans o la protecció del medi ambient.

Actualitzat
La Xina prohibirà qualsevol exhibició amb propòsits "comercials, religiosos, polítics, militars, territorials" o de defensa dels "drets humans, protecció del medi ambient o dels drets dels animals". Aquestes són algunes de les prohibicions per als assistents a l'esdeveniment esportiu que ha anunciat avui el Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics. Són 26 normes de comportament per als aficionats per mantenir, diuen, un ambient "ordenat i civilitzat".

Una altra de les decisions més polèmiques és la de vetar les banderes dels països no participants en els Jocs Olímpics o Paralímpics. Aquesta norma va adreçada especialment a Taiwan o el Tibet, tot i que la pertinença d'aquestes banderes ja està prohibida actualment a la Xina.

El president del Club de Corresponsals Estrangers de Pequín ha denunciat que algunes mesures de seguretat pels Jocs ratllen la paranoia i fan difícil les emissions en directe. Una d'aquestes mesures és la prohibició d'utilitzar equips audiovisuals professionals sense permís oficial.

Altres prohibicions, més comunes a la resta de països, seran l'embriaguesa o l'"streaking", la famosa pràctica d'envair el camp despullat.
Anar al contingut