Barcelona

Pep Guardiola és el Català de l'Any 2009

Pep Guardiola és el nou Català de l'Any 2009. Així ho han volgut els lectors d'"El Periódico de Catalunya" i els espectadors d'"Els matins" de TV3, que han votat entre l'entrenador blaugrana, el Tricicle i Roser Capdevila, la creadora de "Les tres bessones", els tres finalistes d'aquest premi, que reconeix una personalitat destacada de la societat catalana.

Actualitzat
En la desena edició del premi, l'entrenador del F.C. Barcelona, Josep Guardiola, concentrat amb l'equip per la disputa del partit de Champions que enfronta l'equip amb l'Stuttgart, ha agraït el guardó des de l'hotel de concentració a través de videoconferència. Al Palau de Congressos, on s'ha celebrat la gala del Català de l'Any, el premi l'han recollit en nom seu el seu pare, Valentí Guardiola, i el president del club, Joan Laporta.

Nascut a Santpedor el 1971, Guardiola ha aconseguit el 2009, en la seva primera temporada com a entrenador del Barça, els sis títols que ha disputat: la Lliga de Campions, la Lliga, la Copa del Rei, la Supercopa d'Europa, la Supercopa d'Espanya i el Mundial de Clubs. Al voltant de 80.000 persones han participat en la votació.

El 2008 va ser elegit Català de l'Any el cooperant Vicenç Ferrer, que va morir el passat 19 de juny, als 89 anys. Altres guardonats en anteriors edicions han estat l'expresident de la Generalitat i exalcalde de Barcelona Pasqual Maragall (2007); la supervivent del camp de concentració de Ravensbrück Neus Català (2006); el bioquímic Joan Massagué (2005); el cantautor Joan Manuel Serrat (2004); el cuiner Ferran Adrià (2003), la política Manuela de Madre (2002); el jugador de bàsquet Pau Gasol (2001), i l'exministre socialista assassinat per ETA Ernest Lluch (2000).

Durant la gala, presentada per Josep Cuní i Helena Garcia Melero, també s'han entregat els premis a la Millor Iniciativa Solidària, que ha estat per a la Fundació Èxit, i a la Millor Iniciativa Empresarial, per a la fusió de les empreses Comsa i Emte.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut