Los Angeles

Penélope Cruz, nominada als premis del Sindicat d'Actors dels EUA

L'actriu espanyola Penélope Cruz ha estat nominada pel Sindicat d'Actors dels Estats Units, SAG, com a millor actriu secundària del 2008 pel seu paper de dona depressiva en la pel·lícula "Vicky Cristina Barcelona", de Woody Allen. Cruz tindrà com a rivals per a aconseguir el premi Viola Davis i Amy Adams pel seu treballat a "Doubt", Taraji P. Henson per "El curioso caso de Benjamin Button" i Kate Winslet per "The Reader".

Actualitzat
Els candidats a millor actor protagonista de l'any són Richard Jenkins per "The Visitor", Frank Langella per "Frost/Nixon", Sean Penn per "Milk", Brad Pitt pel "The Curious Case of Benjamin Button" i Mickey Rourke  per "The Wrestler", mentre que les nominades a millor actriu principal són Anne Hathaway per "Rachel Getting Married", Angelina Jolie per "El intercambio", Melissa Leo per "Frozen River", Meryl Streep  per "Doubt" i Kate Winslet per "Revolutionary Road".

Els actors de repartiment masculins reconeguts enguany pel sindicat de Hollywood són: Josh Brolin per "Milk", Robert Downey Jr. per "Tropic Thunder. Una guerra muy perra", Philip Seymour Hoffman per "Doubt", Heath Ledger per "El caballero oscuro" i Dev Patel per "Slumdog Millionaire". El SAG no concedeix premis a la millor pel·lícula.

Penélope Cruz i la majoria de les altres actrius que rivalitzaran amb ella pels premis a millor actriu secundària del Sindicat d'Actors, també han estat nominades en la mateixa categoria en els Globus d'Or, que en total han donat quatre nominacions a la pel·lícula de Woody Allen.

Els premis Globus d'Or que convoca la crítica estrangera als Estats Units també han nominat Javier Bardem i Rebecca Hall per les seves actuacions en aquest film que té Barcelona com a escenari. "Vicky Cristina Barcelona" opta al premi a la millor comèdia de l'any. Aquests premis són l'antesala dels Oscars i solen ser orientatius de cap a on aniran els guardons de l'Acadèmia de Hollywood.
Anar al contingut