Los Angeles

Penélope Cruz aconsegueix per "Nine" la seva tercera nominació als Oscars

Penélope Cruz ha aconseguit una nova nominació als Oscars en la categoria de millor actriu secundària pel seu paper al musical "Nine". Penélope obté així la seva tercera candidatura a l'estatueta daurada després de guanyar-la per primer cop l'any passat per "Vicky Cristina Barcelona". La coproducció catalana "La teta asustada" aspira al premi a la millor pel·lícula de parla no anglesa. "Avatar" és la gran favorita de la pròxima edició dels Oscars amb nou nominacions. L'Acadèmia de Hollywood ha fet pública la llista amb les nominacions als Oscars que es lliuraran el 7 de març.

Actualitzat
Penélope Cruz tornarà a competir aquest any per l'Oscar, en la categoria de millor actriu secundària, aquesta vegada pel seu paper a "Nine", de Rob Marshall, on dóna vida a Carla, l'amant del cineasta Guido Contini (Daniel Day Lewis). Aquesta és la tercera vegada que l'actriu madrilenya opta a la preuada estatueta, que va guanyar l'any passat per "Vicky Cristina Barcelona". L'altra nominació als Oscars va ser per "Volver".

L'actriu espanyola es disputarà l'estatueta amb Mo'nique pel seu paper a "Precious", Vera Farmiga i Anna Kendrick per les seves interpretacions a "Up in the air" i Maggie Gyllenhaal per "Crazy Heart".

Opten a l'Oscar al millor actor secundari, Matt Damon per "Invictus", Christoph Waltz per "Malditos bastardos", Stanley Tucci per "Desde mi cielo", Woody Harrelson per "The messenger" i Christopher Plummer per "The last station".

A la categoria de millor actor, Jeff Bridges pel seu paper a "Crazy Heart", haurà de competir amb George Clooney per "Up in the air" i que opta a la seva cinquena nominació. Els dos es veuran les cares amb Morgan Freeman per "Invictus", Jeremy Renner per "En tierra hostil" i Colin Firth per "Un hombre soltero".

Sandra Bullock per "The Bind Side", Meryl Streep per "Julie & Julia", Helen Mirren per "The last station", Carey Mulligan per "An education" i Gabourey Sidibe per "Precious" són les candidates en la categoria de millor actriu.

Producció catalana nominada

Una pel·lícula de producció catalana i amb participació de TV3 opta a una estatueta. "La teta asustada", de la directora peruana Claudia Llosa, és candidata a millor pel·lícula estrangera. Competirà, entre altres, amb l'argentina "El secreto de tus ojos" i també amb "La cinta blanca", del director austríac Michael Hanecke.

D'altra banda, també ha estat nominat un curtmetratge espanyol "La Dama y la Muerte", del director Javier Recio Garcia. El curt espanyol competirà amb "French Roast", "Granny O'Grimm's Sleeping Beauty", "Logorama" i "A Matter of Loaf and Death". "La Dama i la Muerte", que també opta a un Goya, és un curtmetratge de 7 minuts, el primer que es fa a Espanya amb la nova tecnologia 3D estereoscòpica i explica el camí d'una àvia cap a la mort.

"Avatar" i "En tierra hostil", les més nominades

"Avatar", l'última pel·lícula de James Cameron, i "En tierra hostil", dirigida per Kathryn Bigelow -la seva exparella- són les que opten a més estatuetes amb un total de nou nominacions. Amb set nominacions, "Malditos bastardos" de l'irreverent Quentin Tarantino se situa com la tercera cinta més nominada.

La sorpresa a Hollywood l'ha donat "Up", pel·lícula d"animació de la factoria Disney, que ha aconseguit cinc nominacions, algunes de les quals en les categories més importants. Les mateixes que "Up in the Air" i "Precious".

L'actriu Anne Hathaway, al costat del president de l'Acadèmia de Hollywood, Tom Sherak, ha estat l'encarregada d'anunciar els noms dels candidats, a 10 de les 24 categories, al Teatre Samuel Goldwyn de Los Angeles. Els premis es lliuraran el 7 de març.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut