El president de Mèxic, Enrique Peña Nieto, aquest dimecres responent a Trump (EFE)
El president de Mèxic, Enrique Peña Nieto, aquest dimecres responent a Trump (EFE)

Peña Nieto respon a Trump sobre el mur fronterer: "Mèxic, per descomptat, no el pagarà"

El president mexicà acusa el nou president dels EUA d'haver amenaçat diverses empreses per tal que no inverteixin al seu país

RedaccióActualitzat

La primera roda de premsa de Donald Trump com a president dels Estats Units ja ha tingut conseqüències internacionals. Concretament, amb el país veí, Mèxic, que Trump vol aïllar del seu amb un mur a la frontera. A la roda de premsa, Trump va reiterar la seva intenció de construir aquest mur i, a més a més, que el paguin els mexicans.

El president del país, Enrique Peña Nieto, ha trigat poques hores a reaccionar, i ho ha fet de manera contundent, tot i que molt més diplomàtica que Trump:

 "És evident que tenim algunes diferències amb el pròxim govern dels Estats Units, com el tema d'un mur que Mèxic, per suposat, no pagarà."

Peña Nieto també s'ha queixat que els últims dies algunes grans empreses automobilístiques hagin decidit no invertir a Mèxic, com és el cas de Ford i, pocs dies després, de Fiat Chrysler, i ho ha atribuït a  les pressions del nou president dels EUA . Segons Peña Nieto, ho ha aconseguit amenaçant-les:

"Rebutgem qualsevol intent d'influir en les decisions d'inversió de les empreses que es basi en la por o en amenaces."

Precisament el president sortint, Barack Obama, va advertir en el seu últim discurs presidencial dels efectes que pot produir el programa polític del nou president.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut