Un allau de pelegrins al 2015 va causar més de 2.000 morts

Pelegrinatge a la Meca amb més mesures de seguretat i una forta tempesta de sorra

Dos milions de musulmans han començat aquest dilluns la seva ruta devocional cap a la ciutat santa

Actualitzat

Dos milions de musulmans han començat el pelegrinatge a la ciutat santa de la Meca, a l'Aràbia Saudita, enmig d'una intensa tempesta de sorra.

Fortes ratxes de vent han sorprès aquesta nit els pelegrins, just quan trepitgen la muntanya d'Arafat, també coneguda com a Muntanya de la Misericòrdia, un dels trams més durs del trajecte.

 

 

Les temperatures en aquesta zona desèrtica sobrepassen de llarg els 40 graus, aquests dies. Tot un desafiament per a la salut.

El pelegrinatge a la Meca és un desafiament logístic i de seguretat al qual es destinen cada cop més recursos, sobretot des que el 2015 una allau humana va causar més de 2.000 morts.

 

 

 

Un dels pelegrinatges més multitudinaris del món compta ara amb el suport de la riquíssima monarquia saudita. Els pelegrins li aporten la segona font d'ingressos, després del petroli.

Amb el pas del temps, ha anat millorant la seguretat i les instal·lacions. Aquest any la novetat estrella són les anomenades habitacions càpsula, imitació dels claustrofòbics hotels que proliferen al Japó.

 

 

Aquestes però, són una mica més àmplies, amb aire condicionat i possibilitat de televisió individual.

Aquesta nova comoditat vol popularitzar encara més aquest pilar de l'islam.

El pelegrinatge a la Meca, a l'Aràbia Saudita, l'han de fer, almenys una vegada a la vida, tots els musulmans, tant homes com dones.

 

 

El ritual arrenca amb set voltes a la Kaba, la pedra negra, que es creu que pot ser un meteorit.

La ubicació d'aquest objecte sagrat marca la direcció cap on resen els musulmans d'arreu del món, es trobin on es trobin.

 


Hi commemoren la sortida de Mahoma de la Meca cap a Medina. És el moment que marca el naixement de l'islam i del calendari musulmà.

ARXIVAT A:
Religió
Anar al contingut