El conseller Josep Maria Pelegrí, en una imatge d'arxiu als estudis de Catalunya Ràdio
Pelegrí ha matisat la seva apel·lació al patriotisme alimentari.
Tortosa

Pelegrí crida a consumir fruita i verdura del país per contrarestar la crisi del cogombre

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha fet una crida a la ciutadania catalana a consumir fruita i verdura del país per contrarestar la possible davallada de consum dels mercats exteriors que pot provocar la crisi del cogombre. El conseller ha participat a l'aplec d'Unió Democràtica a les Terres de l'Ebre, on s'inicia la celebració dels 80 anys del partit.

Actualitzat
Després de l'anunci d'indemnitzacions per contrarestar l'efecte de la crisi de l'"E. coli" en el sector de les fruites i les verdures espanyoles, la preocupació de la conselleria d'Agricultura se centra ara en com aquesta crisi del cogombre afectarà la campanya de la fruita dolça que acaba de començar. El conseller Josep Maria Pelegrí tem una davallada del consum dels mercats exteriors i ha demanat la complicitat de la ciutadania catalana per ajudar el sector amb el consum de productes autòctons, i especialment els petits productors. Pelegrí ha assegurat que ja ha començat el recompte dels danys que ha provocat aquesta crisi, danys que caldrà compensar, ha dit, amb "indemnitzacions adequades i justes".

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha assegurat que la crisi del cogombre s'ha encaixat al Departament "amb indignació i preocupació". Indignació per "les acusacions incertes i injustes" que han provocat una greu crisi en el sector de la fruita i la verdura espanyola i la desconfiança dels mercats internacionals. La preocupació, en canvi, és sobre el futur del sector de la fruita dolça catalana, que acaba de començar la producció i que podria ser, en els propers mesos, la principal afectada de la desconfiança que ha provocat aquesta crisi.

Pelegrí ha defensat la gran "excel·lència" del sector de la fruita catalana i ha alertat que si les fronteres es tanquen als productes catalans i cau el consum dels mercats internacionals també en el futur més immediat s'exigirà la recompensa dels danys amb "indemnitzacions justes i adequades".
Anar al contingut