Motociclisme

Pedrosa obté la "pole" en el GP d'Alemanya i lluitarà per retallar distàncies amb Hayden

El català Dani Pedrosa continua llançat en la seva cursa particular per acostar-se al liderat del campionat de Moto GP. Pedrosa ha marcat la "pole" en els entrenaments oficials del GP d'Alemanya, que es disputa al circuit de Sachsenring. El de Castellar del Vallès ha superat per una dècima Kenny Roberts Júnior. El líder del Mundial, el nord-americà Nicky Hayden, ha estat tercer. Gibernau ha sorprès en el seu retorn després de la lesió i ha marcat el setè millor registre. En el quart de litre, Jorge Lorenzo ha obtingut la setena "pole" de la temporada i assaltarà el liderat, i en 125, el líder del Mundial, Álvaro Bautista, sortirà des de la segona posició de la graella.

Actualitzat

Pedrosa és ara mateix a 26 punts de Hayden en la classificació del Mundial, i demà comptarà amb una bona oportunitat per retallar distàncies amb el seu company d'equip. Qui ho tindrà més complicat per recuperar posicions en el campionat serà l'italià Valentino Rossi, que només ha pogut marcar l'onzè millor registre. Rossi és tercer a la classificació del Mundial, 9 punts per darrere de Pedrosa i a 35 de Hayden.

De la resta de pilots catalans, destaca la setena plaça obtinguda per Sete Gibernau, que tornava a les curses després de la lesió que es va fer en l'últim Gran Premi de Catalunya, disputat al circuit de Montmeló. Toni Elías, que també torna a la competició després de superar els seus problemes físics, ha estat setzè. De la seva banda, Carles Checa ha marcat el dotzè millor temps.

Lorenzo vol el liderat

En 250 cc, el mallorquí Jorge Lorenzo ha sumat la setena "pole" de la temporada. Tot i que no ha estat fins a l'última volta dels entrenaments que Lorenzo ha aconseguit rebaixar el seu temps, el pilot d'Aprilia n'ha tingut prou per assegurar-se el primer lloc de la graella. A més, s'ha vist beneficiat per la mala actuació de l'encara líder del Mundial, Andrea Dovizioso, que només ha pogut marcar el vuitè millor registre. Dovizioso avantatja de només un punt Lorenzo a la general del Mundial.

De la seva bana, Héctor Barberà ha obtingut el tercer millor temps en la classificació, només per darrere de Lorenzo i el japonès Takahashi. Molt endarrerits en la graella s'han situat Arturo Tizón, dissetè; Aleix Espargartó, dinovè, i Jordi Carchano, vint-i-unè.

Bautista, disposat a sentenciar el Mundial

En 125 cc, tan sols el txec Lukas Pesek ha estat capaç de rodar més ràpid que Álvaro Bautista. Quan falten vuit curses perquè acabi el campionat de la categoria, el pilot de Toledo va directe cap al títol. Ara mateix, compta amb 52 punts de marge sobre el segon classificat en la general del Campionat del Món, Mika Kallio. El finlandès només ha pogut ser quart en els entrenaments.

Pel que fa a la resta de pilots espanyols, cal destacar la cinquena plaça obtinguda per Nicolás Terol, just per darrere de Kallio. Pablo Nieto ha estat vuitè; Héctor Faubel, desè; Sergio Gadea, dotzè, i Joan Olivé ha obtingut el setzè millor registre.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut