Pedro Sánchez, amb José Luis Ábalos i Adriana Lastra, aquest dimecres a les portes de Ferraz
Pedro Sánchez, amb José Luis Ábalos i Adriana Lastra, aquest dimecres a les portes de Ferraz

Pedro Sánchez prepara una nova executiva sense barons

Sánchez ha anunciat aquest dimecres que José Luis Ábalos exercirà provisionalment de portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats

RedaccióActualitzat

El secretari general electe del PSOE, Pedro Sánchez, prepara una "nova estructura" d'executiva federal de la qual no formarà part cap baró o líder territorial, tot i que en ella estaran integrades "totes les sensibilitats" del partit.

Sánchez ha assenyalat, en una conversa informal amb periodistes a Ferraz, que el model de partit amb el qual ha guanyat les primàries incloïa que els secretaris generals no estiguessin a la Comissió Executiva Federal. També ha apuntat que vol introduir "canvis substancials no només de noms, sinó en l'estructura" de la propera direcció i que els criteris de nomenament siguin sobretot "de vàlua, no territorials", és a dir, que les persones que hi siguin serveixin de "referents de cada àmbit sectorial".

Pedro Sánchez arrasa a Catalunya i Susana Díaz només guanya a Andalusia

Després d'assegurar que encara no té noms al cap, ha incidit que "l'important és l'estructura de l'executiva i després veure quins perfils s'hi ajusten", sense oblidar que la nova direcció ha de "reflectir el projecte polític" que han votat els militants.

La seva intenció és "reforçar les àrees i la coordinació de determinades secretaries", ha dit Sánchez, que ha posat èmfasi que hi haurà "unitat" i "integració" de persones que han estat en les candidatures de Susana Díaz i Patxi López.

Ha explicat, a més, que serà una executiva amb el mateix nombre d'homes i dones en què totes les generacions tindran representació i ha apuntat que ja ha arribat a acords en gairebé tots els territoris dirigits per barons que han donat suport a Susana Díaz a les primàries.

José Luis Ábalos, portaveu provisional al Congrés

Sánchez ha anunciat aquest dimecres que el diputat valencià José Luis Ábalos exercirà provisionalment de portaveu del Grup Socialista al Congrés dels Diputats. Ábalos va formar part de l'equip de campanya de Pedro Sánchez en les primàries i substitueix Antonio Hernando, que va presentar la seva dimissió la mateixa nit de les primàries un cop es va donar a conèixer que Sánchez recuperava la secretaria general del partit.

El secretari general del PSOE ha explicitat que el nomenament d'Ábalos és provisional fins al Congrés Federal que els socialistes celebren del 16 al 19 de juny, i després la nova executiva del partit nomenarà, o ratificarà, el portaveu i la direcció del grup parlamentari.

Anar al contingut