Madrid

Pedro Sánchez no dimitirà encara que el comitè federal no li deixi fer el congrés

El secretari general del PSOE reclama tenir "tot el partit al darrere", i critica els líders territorials que parlen de "reflexionar" quan el que volen, diu, és deixar que governi Rajoy

RedaccióActualitzat

L'endemà de llançar el repte al seu partit per fer primàries i avançar el congrés, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha justificat aquesta aposta per aconseguir la unitat. Entrevistat a l'emissora de ràdio Cadena Ser, Sánchez s'ha queixat de l'actitud d'alguns dirigents territorials que volen una abstenció per deixar que Rajoy governi, i ha afirmat que és un debat molt important i que està pendent:

 "Hi ha un debat ideològic de fons, però s'està parlant d''abstenció tècnica' per facilitar un govern de Rajoy. No és una qüestió tàctica, sinó que és essencial, és un debat que el PSOE ha d'abordar d'una vegada".

"Per descomptat que no"

Preguntat per què farà si el comitè federal no aprova la seva proposta que es faci el 29è congrés del PSOE al desembre, amb unes primàries el 23 d'octubre, Sánchez ha negat que tingui intenció de dimitir:

"Per descomptat que no."

El líder del PSOE ha admès que no té bona relació amb bona part dels anteriors dirigents del partit, com Rodríguez Zapatero, Felipe González, Pérez Rubalcaba o Carme Chacón i amb gairebé tots els dirigents territorials.

Queixes de l'actitud dels barons

En aquest sentit, el secretari general del PSOE ha elogiat el president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, per dir clarament que vol l'abstenció, i ho ha comparat amb els altres dirigents territorials del seu partit que parlen de "reflexionar" quan en el fons també voldrien aquesta abstenció. Sánchez ha comparat també aquesta actitud amb la que ell ha tingut amb ells:

 "De tots els dirigents socialistes que estan governant, cap podrà dir que jo he posat cap impediment perquè arribessin a acords de govern per evitar que governés el PP."

"Tot el partit al darrere"

D'acord amb tot això, Sánchez ha justificat la convocatòria de primàries i del congrés per aconseguir una veu única de tota l'organització. I ha defensat que siguin els afiliats els que prenguin la decisió:

"El que proposo jo és intentar un govern alternatiu, però per això necessito tot el partit al darrere. I el més honest, el més sensat és que els afiliats parlin i decideixin."

Sánchez s'ha preguntat si hi ha un electorat d'esquerres que ha identificat el PSOE amb el PP i que per això se n'ha allunyat. La resposta que ha donat ell mateix és que això és així -"injustificadament o justificadament això passa"-, i ho ha relacionat amb un debat pendent dins del partit per aclarir-ho.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut