Pedro Sánchez: "És un dia trist per a tots aquells que som europeistes"

Considera que les garanties aconseguides sobre Gibraltar després del Brexit reforcen la posició espanyola

Actualitzat

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha valorat l'acord per la sortida del Regne Unit aprovat aquest diumenge per la cimera de la Unió Europea. Per Sánchez, és un dia "trist" perquè d'ha fet el primer pas formal per al Brexit.

"És un dia trist per a tots aquells que som europeistes. És un dia trist perquè hem fet el primer pas formal pel divorci i la separació del Regne Unit del conjunt de la UE

No obstant, ha celebrat que la UE per primer cop ha assumit la posició del govern espanyol respecte al contenciós amb Gibraltar, la qual cosa, diu, suposa "un abans i un després" respecte a la posició de l'Estat sobre el Penyal.

"Es tracta d'un text, segons el meu parer, sense precedents al llarg del contenciós sobre Gibraltar i de la nostra pertinença a la Unió Europea. La UE per primera vegada en aquests anys que portem com a estat membre de la UE es posiciona i assumeix la posició política del govern espanyol respecte al contenciós amb Gibraltar en relació amb el Regne Unit"

 

El cap de l'executiu considera que les garanties aconseguides per Espanya sobre Gibraltar després del Brexit reforcen la posició espanyola per parlar en el futur "de tot" amb el Regne Unit, incloent-hi la cosobirania.

Sánchez s'ha sumat a la majoria dels mandataris europeus que han destacat que és més un dia de tristesa per la marxa del Regne Unit que no pas de satisfacció. Ho han fet a la sortida de la cimera que s'ha fet a Brussel·les i que ha donat llum verda al pacte sobre el Brexit.

L'acord confirma el pacte tancat amb Londres per la retirada del Regne Unit, a partir del març de l'any que ve. Tot i això, queda encara un escull gran: el Parlament britànic també haurà de ratificar aquest acord.

ARXIVAT A:
Brexit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut