Madrid

Pedro Sánchez es postula per tornar a ser el candidat del PSOE i demana unitat per "guanyar les eleccions"

Sánchez creu que el seu partit està en una posició més bona per guanyar les pròximes eleccions

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez es postula per tornar a ser el candidat socialista en les eleccions generals del 26 de juny. En l'obertura del comitè federal del PSOE, Sánchez ha demanat als seus confiança i unitat.

"En aquest moment transcendent i en aquesta cruïlla en què es troba Espanya durant les properes setmanes, us demano unitat i confiança en el vostre secretari general."

Sánchez s'ha mostrat convençut que el seu esforç per pactar i intentar formar govern a Espanya després del 20 de desembre ha situat el seu partit en una posició més bona per guanyar les pròximes eleccions.

"Companys i companyes, estem en millors condicions que en les eleccions del 20 de desembre. Perquè han vist en el partit socialista un veritable instrument de canvi."

Al mateix comitè federal, la diputada del PSC Meritxell Batet s'ha mostrat disposada a encapçalar la llista per Barcelona, una candidatura que ha rebut el suport del primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta.

Disputes per la llista

En aquest comitè federal, els socialistes ratificaran els mecanismes que regulen les primàries del partit i l'elaboració de les llistes. Aquí és on es preveu que hi pugui haver disputes internes.

La número 2 i la 4 de la llista per Madrid no repetiran. Meritxell Batet ja s'ha postulat per encapçalar la candidatura per Barcelona després del pas enrere de Carme Chacón, i Irene Lozano ha renunciat a  formar part de la llista després de la tensió que es va viure amb la seva designació el 20-D.

En aquest context, la presidenta andalusa, Susana Díaz, ha plantejat un pols a Pedro Sánchez, en demanar-li que el basc Eduardo Madina ocupi un lloc més avançat en la llista per Madrid, una possibilitat que l'actual secretari general no veu amb bons ulls.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut