Sánchez entra en campanya: "Si tu no hi vas, ells continuen amb la deriva secessionista"

Actualitzat

Primer cap de setmana d'un campanya electoral atípica d'unes eleccions convocades amb l'article 155 de la Constitició. En ple pont de la Purísima, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, visita Catalunya per donar suport al cap de llista del PSC, Miquel Iceta.

A Tarragona, Sánchez ha cridat a la mobilització per frenar els independentistes.

"El Partit Popular i la seva mitja taronja, no només comparteixen ideari, sinó que també comparteixen una mateixa manera de fer política. Diuen una cosa i fan la contrària. I després tenim el bloc independentista que com que es creuen que Catalunya són ells no toleren que Miquel Iceta defensi una Catalunya de tots."

"Si tu n0 hi vas, ells es queden. Si tu no hi vas, ells continuen amb la deriva secessionista."

 

Iceta s'ha compromès a inaugurar el complex d'oci de Vila-seca i Salou si és president i ha retret a Podem que no fes president a Sánchez.

Esquerra reivindica la seva història

Esquerra Republicana es reivindica com a vot útil per guanyar el que anomenen "bloc del 155". En un acte a Vilanova i la Geltrú en què han participat, entre d'altres, Raül Romeva i Carles Mundó, els republicans han defensat la llarga història de les seves sigles, una manera de marcar diferències amb la llista de Puigdemont.

"El vot més útil és el vot d'Esquerra Republicana de Catalunya. Un partit amb 86 anys d'història, preparat per governar, preparat per servir els ciutadans de Catalunya."

"No és un partit improvisat. No és un partit que nasqués fa quatre dies. És un partit arrelat a la història de Catalunya."

 

Romeva també ha destacat que Esquerra integra quatre partits diferents i que, per això, és l'opció que millor representa la transversalitat del país.

"Hi ha moments a la vida en què toca prendre partit. Hi ha moment a la vida en què no ens podem posar al costat de qui pega, de qui reprimeix, de qui menteix, de qui exclou. No ens podem posar el costat d'aquesta gent."

"Hi ha moments a la vida en què toca mullar-se. Hi ha moments a la vida en què toca dir: 'Ara és l'hora d'Esquerra Republicana de Catalunya'."

 

Borràs reapareix en un acte de Junts per Catalunya

Junts per Catalunya ha triat la Garriga per al seu acte amb el món local en què ha reaparegut en campanya Meritxell Borràs. La consellera cessada pel 155 i que va passar 32 nits a la presó ha agraït les cartes rebudes i ha demanat no defallir fins que s'alliberi Junqueras, Forn i els Jordis. 


Envoltada d'alcaldes i regidors que donen suport a Junts per Catalunya, Meritxell Borràs ha entrat en campanya per primera vegada des que va sortir de la presó. Borràs no forma part de la candidatura, però ha explicitat avui el seu suport. També ha tingut un record per als empresonats. 

"Queden encara quatre persones a la presó. Jo hi penso molt, en ells. Jo hi he passat i sé el que és. Penso molt en ells i tinc ganes de poder-los abraçar aquí fora. Per tant, siusplau, no defalliu."

Durant les intervencions, els alcaldes han recordat el seu paper en l'1 d'octubre amb un missatge també al PSC. Albert Batet, candidat de Junts per Catalunya i alcalde de Valls:

"Alcaldes que es va posar al capdavant de les escoles amb els seus ciutadans. Però tampoc oblidarem aquells altres alcaldes que estaven darrere dels cops de porra que feia la Guàrdia Civil i que feia la Policia Nacional, com l'alcalde Ballesteros i l'alcalde Ros. Alcaldes del Partit Socialista que qui els veu i qui els ha vist."

Des de Brussel·les, Carles Puigdemont ha encoratjat el món municipal a seguir endavant. En l'acte d'avui hi han participat alguns alcaldes investigats com Neus Lloveras, Miquel Buch o Lluis Guinó.

Podem continua present a la campanya dels comuns

El secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, manté la seva presència a Catalunya per segon dia consecutiu en suport al cap de llista de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech.

 

El cap de llista dels comuns ha posat l'Ajuntament de Terrassa i la feina que esta fent els comuns des de l'oposició com a exemple de les polítiques del canvi que proposen: remunicipalitzar serveis i fer polítiques socials.

Domènech intenta fer un forat entre els dos blocs. Acompanyat d'Echenique i Marta Ribas, ha interpel·lat els partits independentistes perquè aclareixin què faran l'endemà de les eleccions.

"Els partit independentistes, els partits que heu governat Catalunya fins ara, què proposeu per a després del 21? 

"Un dia dieu que ara ja no a la unilateralitat, un altre dia diue que la bilateralitat, després ens expliqueu que hi haurà un govern executiu i un govern simbòlic, després ens expliqueu que pactareu tots junts. I pactareu el de sempre, el que ens ha portat fins aquí, el que ens ha portat a retallades, el que ens ha portat a una situació d'atzucac al país. Què proposeu?"

Ciutadans creu que tot plegat "és un malson"

La candidat de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha rebut el suport del president de la formació, Albert Rivera, en un míting a Girona. Puigdemont ha estat el blanc de les crítiques de Cs en el míting que ha aplegat més gent fins ara. L'acusen de trencar la convivència.

"No es pot allargar, això. Això deu ser un malson i hem de despertar el pròxim 21 de desembre. Us dic una cosa: Puigdemont ha sembrat el caos i jo vull sembrar el seny. Puigdemont ha estat el president del procés,  jo vull ser la presidenta de tots els catalans. De tots, de tots."

 

Albert Rivera ha demanat guanyar a Girona per barrar el pas als independentistes i ha reivindicat el seu projecte per a Espanya.

"Jo els demano, a Girona, a tothom, que concentri el vot en Ciutadans i Inés Arrimadas. Hem de guanyar Esquerra Republican. No emvull imaginar que la nit electoral ens falta un escó i és per tots els vots que han anat a les escombraries per votar el PSC o el PP en alguns llocs on no han tret escó."

El PP es reivindica pel govern "constitucionalista"

El PP català ha optat per fer un dinar popular a Sant Sadurní d'Anoia, justament el municipi de la ministra Dolors Montserrat, que tanca la llista del partit a Barcelona.

 

Montserrat ha acompanyat el cap de llista, Xavier García Albiol, que ha aprofitat que ha anat a la terra del cava per animar tothom a consumir cava català. "No perquè sigui català", diu, sinó perquè considera que és el millor.

Albiol ha aprofitat el dinar per dir que el 21D s'ha de veure com una oportunitat per cosir la divisió i la fractura que diu que l'independentisme ha portat a Catalunya. El cap de llista popular considera que el PP és fonamental:

"No hi pot haver una majoria política alternativa sense un Partit Popular fort al Parlament de Catalunya. Els constitucionalistes no podrem sumar majoria sense un Partit Popular fort a Catalunya."

La CUP carrega contra els comuns per les retallades

Blanes ha acollit l'acte de la CUP, amb la presència de la número 1 de la llista de Girona, Natàlia Sánchez, i l'exdiputada i regidora de l'Ajuntament de Barcelona Eulàlia Reguant.

 

La CUP aposta per un pla de xoc contra la pobresa i un sistema financer propi que reverteixi les polítiques de retallades i privatitzacions. Ataca els comuns, a qui fan responsables de decisions com la retellada del sou del 5% dels funcionaris quan Iniciativa formava part del tripartit. I també cita Esquerra, a qui demana que no baixin del carro:

"Aquells que ara es fan enrere, aquells que ara renuncien a la més gran revolució que han fet en els darrers mesos. A Esquerra Republicana els diem que els esperem, que esperem que el 22 de desembre recuperin el camí fet entre totes."

La CUP apel·la a l'esperit de la Segona República. Diu que s'ha de tornar a construir i afirma que si no es fa "allò que alguns consideren impossible ens haurem d'enfrontar a l'impensable".

ARXIVAT A:
Eleccions 21DArticle 155Procés catalàIndependència
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut