Pedro Sánchez diu que no vol obrir "cap altra via judicial més" a Catalunya

Sánchez confirma que el rei Felip VI assistirà als actes d'aniversari dels atemptats del 17A

Actualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha fet balanç dels primers dos mesos a La Moncloa després de l'última reunió del Consell de Ministres abans de les vacances. Sobre el procés català, el president ha deixat clar que no vol obrir cap més via judicial en un conflicte que s'ha de resoldre políticament. I sobre el veto del rei a Catalunya, ha dit que Felip VI assistirà als actes d'aniversari dels atemptats a Barcelona i Cambrils.

A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Sánchez ha assegurat que no vol obrir "cap altra via judicial més" a Catalunya i ha defensat que defensarà la legalitat i que es compleixi l'Estatut.

"Si és una crisi política s'ha de resoldre des de la política. El govern d'Espanya, per descomptat, aplicarà la legalitat, defensarà la Constitució, defensarà l'Estatut d'Autonomia davant d'eventuals vulneracions, si es produeixen, però el que els garanteixo és que el govern d'Espanya no vol obrir cap altra via judicial més: el que vol és resoldre-ho des de la política."

D'aquesta manera s'ha manifestat el president sobre la reunió d'ahir amb el líder del PP, Pablo Casado que va oferir el seu suport a una nova aplicació del 155 i va proposar la creació d'un delicte de celebració de referèndums il·legals.

"Sobretot demano coherència, demano altura, que facin una oposició d'estat i que siguin, sobretot en la qüestió de Catalunya, tan lleials com ho va ser el Partit Socialista al govern d'aleshores."

Altura de mires i paciència és el que també ha demanat Pedro Sánchez per resoldre el conflicte amb Catalunya. No només als interlocutors sinó als que pensen que es pot fer d'un dia per l'altre. 

"És una crisi que no es resoldrà, desgraciadament, ni en un mes, ni en dos mesos, ni en sis mesos, ni en un any, ni en dos anys. És una crisi que s'està larvant des de fa més d'una dècada. Per tant el que s'ha d'exigir és paciència, molta paciència no només per part dels actors implicats sinó també dels mitjans de comunicació; molta pedagogia, molta generositat i molta altura de mires."

 

 

El rei a l'aniversari del 17A

Pedro Sánchez s'ha referit al primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils i ha assegurat que el rei d'espanya Felip VI assistirà als actes de record que es faran el 17 i el 18 d'agost.

"L'aniversari dels atemptats de Cambrils i Barcelona és un aniversari que exigeix de tots la solidaritat i el respecte a les víctimes i els seus familiars. Així és i espero que sigui els dies 17 i 18 d'agost. El govern hi estarà present, jo hi seré, i hi serà també el cap de l'Estat i en conseqüència i no hi ha més. El cap de l'Estat hi anirà, el president hi anirà, i el que farem és traslladar la solidaritat de la societat espanyola a les víctimes i als familiars de les víctimes d'aquests terribles atemptats."

 

El Consell de Ministres no ha pres encara cap decisió sobre l'exhumació i trasllat de les despulles del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos. Sánchez ha dit que es farà i serà aviat.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàPPPSOEPablo CasadoPedro SánchezAtemptats Barcelona Cambrils
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut