Sitges

Pedro Sánchez diu que el debat sobre el referèndum a Catalunya ha impedit que hi hagi un govern a Espanya

El líder del PSOE creu que el debat sobre el dret a decidir a Catalunya obre una "porta perillosa" a altres comunitats com el País Basc i Galícia

RedaccióActualitzat

Torn per al líder socialista, Pedro Sánchez, en la segona jornada de la reunió anual del Cercle d'Economia de Sitges.

Sánchez ha alertat del "perill" que veu en fer valer la reivindicació del dret a decidir i d'un possible referèndum a Catalunya. En clara al·lusió a Pablo Iglesias i a Podem, el líder socialista ha admès que "la no resolució" del conflicte amb Catalunya ha impedit que hi hagi un govern a Espanya:

"La no resolució de la política catalana, el que ha fet és impedir que hi hagi un govern a Espanya. És així, és evident. És més, el dret a decidir ha estat utilitzat per algú en concret com un esquer per dir que volia pactar amb mi i després negar-s'hi."

Pedro Sánchez ha afegit que parlar del dret a decidir fora de Catalunya "ha obert una porta perillosa", perquè ara "també es parla de dret a decidir al País Basc, a Galícia, i podria obrir-se a altres territoris".

Si dijous el líder de Podem, Pablo Iglesias, recriminava a Pedro Sánchez no haver tancat un pacte d'esquerres i deia que el PSOE serà l'àrbitre que decantarà el govern que surti de les eleccions del 26 de juny, aquest divendres ha estat Sánchez qui ha acusat Podem de donar una segona oportunitat de govern a Mariano Rajoy.

Pedro Sánchez ha arribat a Sitges acompanyat de la seva mà dreta en matèria econòmica, Jordi Sevilla, i de la cúpula del PSC, amb Miquel Iceta i Meritxell Batet.

Sánchez creu que Espanya té mecanismes polítics suficients perquè pugui haver pacte malgrat un Congrés tan plural, i ha criticat que no hi ha hagut acord perquè Rajoy i el líder de Podem, Pablo Iglesias, no ho han volgut.

Ha exposat que Iglesias no va voler mai que un candidat socialista fos president, i que Rajoy que va estar cinc mesos sense moure's en cap direcció, "com un rellotge espatllat, que només encerta dues vegades al dia".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut