Pedro Sánchez al primer Consell de Ministres
Pedro Sánchez al primer Consell de Ministres (Efe)
Madrid

Pedro Sánchez demana als seus ministres "consens, negociació i pacte"

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez vol que els seus ministres tinguin les prioritats clares des del primer dia. Abans del primer Consell de Ministres ha entregat en mà una carta a cadascun dels 17 membres de l'executiu en què els anima a seguir els principis essencials del seu govern.

Un dels punts destacats: el consens, la negociació i el pacte, que segons Sánchez, han de guiar-los en la seva feina. Tant és així que en la carta aquest paràgraf està repetit dos cops. Potser un error o potser una manera elegant de remarcar-ho.

"Hem de fer del consens, de la negociació i el pacte un mecanisme essencial de funcionament. Tant en la nostra relació amb els grups polítics, com amb les organitzacions socials i col·lectius ciutadans".

Aquesta voluntat de diàleg, ordena el president espanyol" ha d'estar dirigida "al conjunt de la cambra sense exclusions, buscant l'acord amb tots els grups parlamentaris".

En la carta Sánchez els esperona també a proposar mesures que contribueixin als interessos generals d'Espanya mantenint l'austeritat exigida per Europa.

 

 

Els ha tornat a recordar, a més, que han de tenir la igualtat com a "principi inspirador" ja que la discriminació "singularment les dones, la segueixen vivint en el nostre país".

 

 

Sánchez també promet més transparència en les accions de govern i destaca que la ciutadania reclama "una altra manera de governar", en referència a l'anterior executiu de Mariano Rajoy.

"El nou govern farà de la seva resposta a les iniciatives de control parlamentari un tret distintiu en contrast amb el viscut en èpoques recents".

"Ho exigeix el respecte a les Corts Generals i el compromís infrangible amb la transparència i el lliurament de comptes".

Els altres reptes "extraordinaris" als quals vol donar resposta són el creixement econòmic, la modernització de l'economia i l'enfortiment de la cohesió social i territorial, a més d'una aposta per la regeneració democràtica.

ARXIVAT A:
Pedro SánchezPSOE
Anar al contingut