Pla mig del candidat a la secretaria general del PSOE, Pedro Sánchez, manifestant-se l'1 de maig de 2017 a Lleida. (Horitzontal)
Pla mig del candidat a la secretaria general del PSOE, Pedro Sánchez, manifestant-se l'1 de maig de 2017 a Lleida. (Horitzontal)

Pedro Sánchez aposta per aprovar un nou estatut dels treballadors que derogui la reforma laboral

Actualitzat

ACN Lleida.-El candidat a la secretaria general del PSOE, Pedro Sánchez, s'ha compromès a aprovar un nou estatut dels treballadors que derogui la reforma laboral i també ha aprovar una llei d'igualtat salarial entre homes i dones que acabi amb la desigualtat. Ho ha dit abans de participar a la manifestació de Primer de Maig convocada per CCOO i UGT a Lleida, on hi ha assistit amb motiu de la ronda territorial per fer campanya per la seva candidatura. Sánchez també ha apostat per aprovar un ''ingrés mínim vital'' que acabi amb la pobresa infantil, i també a fer front, mitjançant una reforma fiscal, al ''desafiament de la robotització'' i a la pèrdua de treball que ''possiblement molts col·lectius patiran en aquest sentit''. Sánchez ha apel·lat a la ''unió'' dels treballadors per fer front al desafiament de treball digne.

Pedro Sánchez ha participat a la manifestació del Primer de Maig a Lleida al bloc del PSC ja que aquest dilluns ha fet campanya entre la militància a les terres de Lleida. L'han acompanyat diversos càrrecs socialistes com la tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana de la Paeria, Sara Mestres o el diputat d'Unitat d'Aran, Paco Boya. Sánchez ha lamentat que actualment a Espanya hi hagi més de 4 milions d'aturats, alguns de llarga durada, i també molts ''treballadors pobres'' que no arriben a final de mes com a conseqüència de la reforma laboral. Així mateix, ha criticat que la ''impossible'' conciliació laboral de país obligui a que molts infants hagin de ''fer-se el berenar sols''. Segons Sánchez, les ''velles solucions'' no serveixen per a aquesta Espanya i Catalunya i per això ha apostat per la unió dels treballadors per fer-hi front.

Anar al contingut