Sánchez, durant la seva intervenció en el debat sobre pressupostos al Congrés dels Diputats.
Sánchez, durant la seva intervenció en el debat sobre pressupostos al Congrés dels Diputats.
Madrid

Pedro Sánchez a Montoro: "Ja n'hi ha prou de mentides"

En la primera intervenció de la tarda al Congrés dels Diputats, el cap de l'oposició ha respost a les paraules de Montoro i ha assegurat que la legislatura està esgotada i fracassada

RedaccióActualitzat

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha dit al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que "ja n'hi ha prou" de mentides i l'ha acusat de fomentar un projecte polític basat en la desigualtat i en l'engany massiu. En la primera intervenció de la tarda al Congrés dels Diputats, el cap de l'oposició ha respost a les paraules de Montoro al matí i ha assegurat que la legislatura està esgotada i fracassada. Per Sánchez, les previsions del govern espanyol són "inversemblants".

"Confiar partint d'unes previsions no reals que els ingressos fiscals augmentaran no és economia, és ficció de sèrie B", ha dit Sánchez sobre els comptes públics del PP. Segons el líder del PSOE, amb els pressupostos presentats pel govern "no es construeix futur", sinó que es constata que l'executiu de Mariano Rajoy està instal·lat en una "resignació que no traurà Espanya de la crisi".

Sánchez ha retret al govern del PP que anunciï una consolidació de la recuperació econòmica quan "l'únic que es consolida és un projecte polític basat en la desigualtat, l'engany massiu i el frau electoral". "Ja n'hi ha prou de mentides i enganys", ha exigit als populars, recordant que la legislatura acabarà amb 800.000 llocs de treball menys, 400.000 joves emigrats i 260.000 milions més de deute públic. "Amb les seves polítiques, el que es fomenta és l'atur, la pobresa laboral i l'exclusió social", ha insistit.

Sánchez ha qualificat d'"obscè" que La Moncloa reivindiqui "el llegat" dels exministres Rodrigo Rato i Ángel Acebes, l'endemà que l'exvicepresident econòmic sol·licités la suspensió temporal de militància al PP i poques hores després que l'exministre de l'Interior fos imputat per la compra d'accions de Libertad Digital amb càrrec presumptament a la "caixa B" del partit.

A punt d'arribar als cent dies com a líder del PSOE, Sánchez s'ha estrenat en un debat de pressupostos i ha rebut forts aplaudiments per part dels seus companys de grup.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut