Barcelona

Pedro Horrach: "A la infanta Cristina se l'ha tractat de manera diferent i injusta"

Entrevistat a Catalunya Ràdio, el fiscal del cas Nóos creu que Urdangarin no podrà eludir la presó i es queixa que la sentència no accepti el saqueig de sis milions d'euros

RedaccióActualitzat

El fiscal del cas Nóos, Pedro Horrach, ha comparat aquest divendres la situació de la infanta Cristina amb la de les dones de Fèlix Millet i Jordi Montull en el cas Palau. Entrevistat per Mònica Terribas a "El Matí de Catalunya Ràdio", Horrach ha destacat que, a pesar de tractar-se de dos casos semblants, en el cas Palau les dones no estan acusades.

"El senyor Millet i el senyor Montull van crear dues empreses on figuraven com a sòcies i administradores les dones respectives. Vostè veu les respectives dones al banc dels acusats? En aquest cas concret, en aquest cas particular, crec que a la infanta Cristina se l'ha tractat de manera diferent i injusta en relació amb altres casos que hi ha a l'estat espanyol."

Urdangarin, el recurs al Suprem i la presó

Horrach s'ha mostrat convençut que, tard o d'hora, Iñaki Urdangarin anirà a la presó, perquè, ha dit, els advocats del marit de la infanta ho tindran molt difícil per guanyar el recurs que han presentat davant del Tribunal Suprem:

"Entenc i pretenc que els delictes fiscals pels quals estan condemnats es basen en dades objectives, que la malversació, prevaricació i falsedat sembla que estan molt ben fonamentades. Per tant, ara mateix, si em demanes la meva opinió, crec que és molt difícil que pugui eludir la presó."

La sentència i els sis milions d'euros

El fiscal s'ha mostrat molt sorprès que la sentència negui que Urdangarin i el seu soci Diego Torres saquegessin les arques públiques de les Balears i el País Valencià. Segons ha dit, no entén com una malversació de fons públics que ell i Castro van xifrar en sis milions d'euros, l'Audiència l'hagi rebaixat a menys de mig milió, i s'ha declarat afectat perquè el tribunal ha negat l'existència de la trama corrupta a València.

Pedro Horrach: "La sentència es limita a declarar provat que el saqueig de fons públics es va limitar a 400.000 i escaig euros."

Mònica Terribas: "Que els sis milions van ser útils, no?"

Pedro Horrach: "Sí, i que es va fer un servei que tenia utilitat pública per a la ciutadania en general. Nosaltres discrepem d'aquestes dues consideracions i entenem que la restitució ha de ser completa."

Horrach també ha afirmat que no ha rebut mai cap ordre il·legal dels seus superiors en aquest procés ni en tots aquells en què ha intervingut, i ha assegurat que, si n'hagués rebut, hauria recorregut als mecanismes que té com a fiscal per denunciar-ho.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut