Barcelona

Pedro Guerra reapareix amb el nou disc "Vidas", després de tres anys de silenci

El cantautor canari Pedro Guerra torna després de tres anys de silenci amb un nou disc: "Vidas". Assegura que és un treball ple d'optimisme i vitalitat fruit del període de descans que s'ha permès i del naixement del seu primer fill.

Actualitzat
Feia tres anys que el cantautor Pedro Guerra s'havia apartat dels escenaris. Ara torna amb un nou disc, "Vidas", amb catorze cançons en què despulla la seva "maduresa" i mostra "el recolliment" dels últims temps. "Tenen la frescor d'haver descansat, d'haver estat relaxat. Després d'un descans, el material també és vital, optimista".

"Necessitava parar perquè, si no, estava a punt d'entrar en aquella fase en què deixes de trobar-te a gust amb el que fas, caus en l'esgotament i perds la il·lusió", ha explicat el cantautor canari. Allunyat dels estudis i la composició, Pedro Guerra s'ha refugiat en la "vida familiar" per aconseguir l'"oxigenació" que buscava i per iniciar un projecte de paternitat que es va materialitzar amb en Pedro, el seu primer fill, que ha inspirat, segons diu, bona part del disc. El nen protagonitza la portada del seu útlim treball i un dels seus catorze temes.

Als 42 anys, la quarantena no han suposat cap crisi, sinó "la maduresa". L'autor de "Contamíname", la cançó que li va merèixer un Ondas l'any 1994, abandona el compromís social que havia destacat en els seus últims treballs per parlar de "la relació sentimental amb les cançons, l'adolescència de la Lara [la seva altra filla], d'aquells flaixos de la memòria, del que s'enyora".
Anar al contingut