Duque admet que casa seva està a nom d'una societat, però que "és totalment legal"

La va crear quan va comprar un xalet i també hi té inscrit el seu habitatge a Madrid

RedaccióActualitzat

El ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, ha reconegut que va crear una societat patrimonial quan, juntament amb la seva dona, van comprar una casa fa uns anys.

"Quan vam comprar la casa ens van recomanar constituir una societat patrimonial. Ens van dir que, en la nostra situació, que vivim molts anys fora d'Espanya i en diferents països, convenia molt tenir una societat que s'ocupés professionalment de respondre notificacions i fer els pagaments."

Duque ha volgut deixar clar que la societat instrumental és "totalment legal i normal", i que no ha comès cap delicte fiscal, com seria facturar a nom de la societat per altres conceptes.

"Em vaig assessorar prou per saber que no havia de facturar res més a nom d'aquesta societat. I l'únic que ha facturat la societat ha estat quan hem llogat la casa."

 

El ministre, a més, ha afegit que "tampoc no era tan bon consell, perquè ens va costar un munt de diners" i ha reconegut que ell i la seva dona, en un moment donat, van pensar a dissoldre-la.

"Ens vam plantejar dissoldre la societat quan, en un determinat moment, vam veure que potser no viatjaríem tant. Però costa una altra vegada un munt de diners en impostos."

A més, pensa que, amb la societat patrimonial, tampoc no ha pagat menys impostos:

"Crec que no hi hagut cap estalvi real d'impostos, en absolut, per tenir la societat."

Duque, d'altra banda, considera que, més enllà de la legalitat, tampoc no hi ha cap problema ètic.

"Penso que no hi ha cap consideració ètica sobre això. És una operació que fins i tot venia promocionada des del govern. És completament legal. Estic al corrent de totes les obligacions fiscals i no veig on es pot interposar cap qüestió d'ètica."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut