Pedro Almodóvar presenta "Los amantes pasajeros" (Foto: EFE)
Pedro Almodóvar presenta "Los amantes pasajeros" (Foto: EFE)
Madrid

Pedro Almodóvar torna a la comèdia amb "Los amantes pasajeros"

"Los amantes pasajeros" és el títol del film, que ha rebut crítiques molt dures i que suposa el retorn del director manxec a la comèdia més pura i esbojarrada.

RedaccióActualitzat
El director manxec Pedro Almodóvar ha presentat el seu nou film, que suposa el seu retorn a la comèdia. El film du per títol "Los amantes pasajeros" i situa l'acció en un avió durant un vol a Mèxic. Una sèrie de problemes greus que faran témer el pitjor durant el viatge motivaran que la tripulació decideixi narcotitzar els passatgers de classe turista. La pel·lícula té un repartiment coral i és una comèdia esbojarrada i pura on la "ploma" hi té un pes específic, amb un trio d'auxiliars de vol protagonistes interpretats per Javier Cámara, Raúl Arévalo i Carlos Areces.

"És un gir respecte al que Pedro ha fet en les seves últimes pel·lícules. En part, perquè la gent li deia pel carrer que volia tornar a riure", ha explicat l'actor Javier Cámara. Per perfeccionar la seva interpretació, Cámara ha desvelat també que fins i tot van fer classes d'auxiliars per aprendre a ser "extravertits per una banda, però al mateix temps capaços de controlar tot el passatge i la tripulació". Cámara ha reconegut que durant el rodatge es van divertir molt i que en acabar el dia sempre estava de bon humor i amb ganes de festa. Segons l'actor, això és perquè el film et du al "carpe diem".

Crítiques duríssimes

Pedro Almodóvar ha explicat que feia temps que pensava de fer una comèdia, però que a causa de la greu crisi a Espanya inevitablement en el guió s'hi han colat referències a la situació actual. "Encara que estigui a 10.000 metres, la comèdia té moltes referències a la realitat espanyola", ha dit. Per la seva banda, Cámara ha dit que és una pel·lícula "lleugera, efervescent, frívola i lúdica", i ha lloat Almodóvar per atrevir-se a fer una comèdia fresca ja que, segons ha dit, quan el director manxec fa tragèdies li demanen riure i quan fa comèdies li exigeixen profunditat.

Però tot i que Pedro Almodóvar és el responsable de comèdies aplaudides i exitoses com "Mujeres al borde de un ataque de nervios" o "¿Qué he hecho yo para merecer esto?", les crítiques de "Los amantes pasajeros" han estat demolidores i se l'acusa d'haver perdut el to del gènere, de caure en la broma fàcil i barroera i en tòpics gastats i personatges inversemblants, obsessionats pel sexe fins al paroxisme.

Pe i Banderas, cameos de luxe

Amb tot, el film ofereix l'atractiu d'un repartiment de luxe per a una pel·lícula de protagonisme compartit. A més dels tres auxiliars de vol, hi participen Cecilia Roth, Hugo Silva, Guillermo Toledo, Lola Dueñas, Antonio de la Torre, Miguel Ángel Silvestre, Blanca Suárez, José Luis Torrijo, José María  Yazpick i Laya Martí. A més, Almodóvar ha inclòs com a cirereta del pastís les aparicions estel·lars de Penélope Cruz i Antonio Banderas, que fan uns cameos.



Però "Los amantes pasajeros" no és l'única novetat que s'incorpora a la cartellera aquest cap de setmana. Per a un públic més infantil, hi ha l'estrena d'"Oz: Un mundo de fantasía". Mila Kunis, Michelle Williams i Rachel Weisz són les protagonistes de la preqüela d'"El Mag d'Oz" dirigida per Sam Raimi, que es remunta als orígens del conegut mag gràcies a la interpretació de James Franco.

I d'altra banda, també és destacable "Las flores de la guerra", de Zhang Yimou ("La linterna roja"), protagonitzada per Christian Bale. L'actor es posa a la pell d'un enterramorts que quedarà atrapat en la coneguda com la matança de Nanquin, que va esclatar el 13 de desembre de 1937 pels invasors japonesos i que va acabar amb la vida de 300.000 xinesos.
Anar al contingut