Madrid

Pedraz arxiva la querella contra Zapata en no veure delicte d'humiliació en els tuits contra Irene Villa

El jutge retira la imputació contra el regidor després que Irene Villa ha enviat un escrit al jutjat on deia que no se sent ofesa pels tuits

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha arxivat la causa oberta contra el regidor d'Ahora Madrid Guillermo Zapata perquè considera que els seus comentaris a la xarxa social Twitter contra Irene Villa no constitueixen un delicte d'humiliació a les víctimes de terrorisme. El magistrat ha retirat la imputació a Zapata després que la mateixa Villa ha enviat un escrit al jutjat on deia que no se sent ofesa per aquests tuits.

Toc d'atenció a la fiscalia

En la seva interlocutòria, Pedraz justifica que hi ha milers d'acudits "idèntics" o similars als de Zapata a internet sense que s'hagi iniciat cap causa a l'Audiència Nacional ni s'hagi condemnat. Al·legant la llibertat d'expressió, el jutge admet que no ha volgut penalitzar "l'humor negre". A més, assesura que no es poden perseguir només determinades persones i no d'altres. En aquest sentit, diu a la fiscalia que si es perseguís aquesta conducta s'hauria de fer amb tots els que han publicat acudits semblants a la xarxa.

Així doncs, Zapata ja no haurà de declarar el proper 7 de juliol a l'Audiència Nacional.

La fiscal Blanca Rodríguez considera que els tuits de Zapata van generar "descrèdit, menyspreu i humiliació" als afectats. Entre les piulades del regidor d'Ahora Madrid, hi ha aquesta: "Han hagut de tancar el cementiri de les nenes d'Alcàsser perquè no hi vagi Irene Villa per recanvis."

En fer-se pública la polèmica, Guillermo Zapata va deixar la Regidoria de Cultura del govern municipal liderat per Manuela Carmena, però manté l'acta de regidor. Aquest dimecres Zapata també va anunciar que no serà el portaveu de Cultura a l'Ajuntament de Madrid, per "lògica després de la seva dimissió".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut