Madrid

Pederastes i terroristes podran ser vigilats fins a 20 anys després de complir la seva condemna

El Consell de Ministres ha donat llum verda a una reforma del Codi Penal que inclou mesures de llibertat vigilada per a pederastes i terroristes reincidents que es podran aplicar fins a 20 anys després de complir la condemna. Entre aquestes mesures hi figuren les compareixences periòdiques davant del jutge, les polseres electròniques de seguiment i fins i tot -si el condemnat ho accepta- la castració química. No es podran, però, aplicar amb caràcter retroactiu als que ja són a la presó. La reforma penal també preveu que els delictes més greus de terrorisme, com passa amb els assassinats, no prescriguin.

Actualitzat
Jutges i policies tindran un registre únic amb el nom de tots els pederastes. Això permetrà una millor coordinació entre els diferents jutjats de l'estat per tal d'evitar la reincidència en delinqüents sexuals en què la víctima és un menor. L'objectiu és evitar que no es repeteixin casos com el de la nena Mari Luz, que va morir a mans d'un violador en llibertat arran d'un error judicial.

Un cop fora de la presó, el jutge podrà imposar mesures de llibertat vigilada de fins a 20 anys per a delinqüents sexuals no rehabilitats i també terroristes reincidents. Unes mesures postcondemna que no es podran aplicar amb caràcter retroactiu ni als que ja són a presó. Consistiran en compareixences periòdiques als jutjats, seguiment telemàtic, programes formatius i la castració química, en el cas de deliqüents sexuals, sempre que ho demani el condemnat. Una mesura que ja es fa a Catalunya des de fa uns mesos.

A més, la reforma endureix les penes pels delictes sexuals com la pederàstia i la pornografia infantil que es castigaran, en tots els casos, amb presó. També s'inclou com a nou delicte la captació de menors amb finalitats sexuals a través d'internet. Un augment que també s'aplicarà als delictes de terrorisme en què hi ha hagut morts. En aquest casos es podran imposar condemnes de fins a 40 anys de presó sense possibilitat de redempció.
Anar al contingut