Barcelona

PDeCAT i ERC proposen a Colau "un acord de país" si trenca el pacte amb el PSC

RedaccióActualitzat

Els grups municipals del PDeCAT i ERC a l'Ajuntament de Barcelona han proposat a l'alcaldessa Ada Colau "que trenqui amb el PSC i parlem de tot el que calgui per defensar les institucions catalanes i la ciutat que tots estimem".

L'oferiment l'han fet públic mitjançant un article al diari "La Vanguardia" que signen conjuntament els seus respectius presidents, Xavier Trias i Alfred Bosch, que argumenten que "en moments excepcionals també calen solucions excepcionals".

 

Trias i Bosch consideren en l'article que el PSC "és còmplice necessari de la repressió" pactada amb el PP i Cs. Per això, i després de reconèixer que les relacions amb Barcelona en Comú "no sempre han estat plàcides", defensen que ara toca "donar la cara" i "parlar d'un acord de país".

Després, en una entrevista conjunta al programa "Els matins" de TV3, Trias ha volgut aclarir que el PDeCAT no proposa cap pacte de govern municipal perquè, a l'Ajuntament de Barcelona, és oposició; però que, tanmateix, "l'alcaldessa sap que el nostre grup, des de l'oposició, serà responsable i ajudarà que Barcelona vagi endavant".

 

Alfred Bosch, d'ERC, sí que s'ha mostrat favorable a entrar al govern de Barcelona i ha recordat que "sempre hem estès la mà" i que va ser Colau qui va elegir pactar amb el PSC. Segons Bosch, l'oferiment fet públic avui "és un acte de generositat" motivat pel fet que "hem de passar per damunt de sigles i de partidismes per defensar les institucions catalanes".

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut