PDeCAT i ERC demanen que Rajoy expliqui al Congrés l'aplicació del 155

RedaccióActualitzat

ERC i el PDeCAT -que forma part del Grup Mixt- han registrat aquest matí, al Congrés dels Diputats, una petició perquè el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, comparegui davant del plenari de la cambra baixa per explicar la decisió d'aplicar l'article 155 a Catalunya.

L'anunci d'aquesta iniciativa parlamentària l'han fet el portaveu adjunt d'Esquerra, Gabriel Rufián, i el portaveu del PDeCAT, Carles Campuzano.

Rufián, que també reclama explicacions al president de Cs, Albert Rivera -a qui ha definit com el "soci" de Rajoy-, considera que aplicar el 155 és "reaccionari". Campuzano, per la seva banda, ha parlat d'"abús democràtic" i d'"ús inconstitucional" d'aquest article.

Tot i que, d'entrada, tot apunta que Rajoy compareixerà divendres en el ple del Senat que ha d'aprovar les mesures proposades pel Consell de Ministres, tant ERC com el PDeCAT consideren que el president del govern espanyol també ha de donar explicacions al ple del Congrés.

En qualsevol cas, si la petició s'accepta, Rajoy no l'haurà d'atendre abans del 8 de novembre, que és la data prevista per al pròxim ple ordinari de la cambra baixa.

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
Anar al contingut