Representants del PDeCAT i de CDC han declarat a l'Audiència Nacional pel cas 3%
Representants del PDeCAT i de CDC han declarat a l'Audiència Nacional pel cas 3%

El PDeCAT es desvincula de Convergència en el cas 3% perquè és un partit nou

Dos constructors admeten que van fer donacions a fundacions, però diuen que no sabien que estaven relacionades amb Convergència

Actualitzat

El PDeCAT es desvincula de Convergència Democràtica en el cas del 3%. Un representant del partit ha explicat a l'Audiència Nacional que no té res a veure amb Convergència Democràtica, que és un partit nou i independentista.

Aquest dimecres han continuat les declaracions a l'Audiència Nacional davant del jutge que instrueix el cas del 3%.

Representants de totes dues formacions han comparegut com a investigats davant el jutge. El PDeCAT ha argumentat que és una formació completament diferent de Convergència.

Volen allunyar qualsevol sospita que el PDeCAT és hereu d'una manera de fer que tindria a veure amb el presumpte cobrament de comissions il·legals a canvi d'obra pública i de donacions a fundacions que servirien per finançar il·legalment el partit.

Convergència i el PDeCAT han declarat avui, dimecres, per primer cop com a persones jurídiques investigades a l'Audiència Nacional pel cas del 3%, relacionat amb el finançament il·legal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), per delictes de tràfic d'influències, suborn i blanqueig.

 

 

S'ha designat com a representants legals el president de Convergència, Vicenç Mauri, i el responsable de finances del PDeCAT, Jordi Oliveras. Aquest últim ha declarat que el PDeCAT res té a veure amb el cas del 3%, i s'ha desvinculat de Convergència amb l'argument que són independentistes i no sobiranistes. L'advocat Xavier Melero, representant legal de Convergència.

"Deixant clar que el PDeCAT és un nou partit. El fet que hi hagués impulsors, l'impuls inicial es donés des del partit de Convergència Democràtica no li treu el caràcter de nou partit. A més una qüestió fonamental que el PDeCaAT assumeix la ideologia i els objectius independentistes, cosa que no feia Convergència Democràtica."

Les acusacions han posat més l'accent en el fet que Convergència, que també ha declarat aquest matí, hagi dit que necessita seguir com a partit, malgrat no tenir acció política, perquè necessita les subvencions.

Constructors investigats

Aquest dimecres també han declarat dos constructors del grup "Ortiz Construcciones y Proyectos" de Madrid, - Juan Antonio i Emilio carpintero-, que han reconegut donacions a les fundacions CatDem i Fòrum Barcelona però ha assegurat que no sabien que estaven vinculades a Convergència. Afirmen que ho van fer amb finalitats comercials, - per obrir-se al mercat català-, i culturals. Han declarat com a investigats en relació l'adjudicació presumptament irregular de l'ampliació del col·legi La Trama a Sabadell.

El magistrat de l'Audiència Nacional, José de la Mata, que investiga el cas del 3% va incloure el PDeCAT a la causa perquè el considera un continuador d'una trama per finançar il·legalment Convergència.

 

 

El cas sobre el presumpte finançament il·legal de Convergència a canvi d'adjudicació d'obra pública va arribar a l'Audiència Nacional després que es va inhibir el jutge del Vendrell que el portava, argumentant que la causa era molt complexa, que hi ha un gran nombre d'investigats. A més de Tarragona, el cas podria afectar altres demarcacions com Barcelona i Girona.

ARXIVAT A:
PDeCATCorrupció
Anar al contingut