Diputats d'ERC, En Comú Podem, PDeCAT i Bildu, durant la roda de premsa al Congrés
Diputats d'ERC, En Comú Podem, PDeCAT i Bildu, durant la roda de premsa al Congrés
Madrid

PDeCAT, ERC, En Comú i Bildu demanen la compareixença urgent de Maza

Les quatre formacions, a les quals s'han sumat Compromís i PNB, critiquen "l'estratègia de la por" del govern espanyol i de la fiscalia

Actualitzat

El PDeCAT, ERC, En Comú Podem i Bildu han registrat aquest dimecres a la tarda la petició de compareixença del fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, perquè expliqui la seva decisió de citar els 712 alcaldes que cedeixin espais per al referèndum sobiranista de l'1 d'octubre. A aquests quatre partits s'hi han afegit posteriorment Compromís i el PNB.

Tots han coincidit a criticar "l'estratègia de la por" del govern espanyol i de la fiscalia. Un dels alcaldes citats, el de Tortosa, Ferran Bel, ho ha considerat "una mostra de la incapacitat del PP per afrontar la situació de Catalunya amb solucions del segle XXI i no del segle XIX" i ha insistit que els alcaldes que han decidit donar suport ho fan seguint "un mandat democràtic dels ciutadans".

"La situació no se solucionarà intentant detenir més de 700 alcaldes, centenars de regidors i milers de ciutadans que hi ha al darrere."

Per part d'En Comú Podem, el diputat Jaume Moya ha recordat que Maza ja està reprovat pel Congrés i ha acusat l'executiu de Rajoy d'usar la fiscalia "com a autèntic braç executor d'un estat repressor". A més, ha assegurat que des de la seva força no accediran "a les coaccions".

"No ho permetrem, sortirem sempre en defensa de les institucions catalanes."

Per la seva banda, la diputada d'ERC Ester Capella ha acusat la fiscalia i el govern espanyol de "promoure la por generalitzada" amb la mesura d'aquest dimecres. Per Capella, Maza posa "el dit acusador als alcaldes i regidors de més del 75% dels pobles de Catalunya".

"És una causa contra la ciutadania en general perquè no vagin a votar."

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut