Paul Newman i Susan Sarandon, en la pel·lícula "Al caer el sol"
Paul Newman i Susan Sarandon, en la pel·lícula "Al caer el sol"

Paul Newman va donar part del sou a Susan Sarandon perquè cobrés el mateix que ell

Actualitzat

L'actor nord-americà Paul Newman va renunciar a part del seu salari a la pel·lícula "Al caer el sol", fa vint anys, perquè la seva companya de repartiment Susan Sarandon cobrés el mateix que ell.

"Al caer el sol" es va estrenar el 1998 i estava protagonitzada per Sarandon, Newman i Gene Hackman. Segons ha explicat Sarandon en una entrevista a la BBC, els artistes treballaven amb un contracte que establia que tots els protagonistes del film havien de cobrar el mateix que l'actor amb el salari més alt.

Durant la producció, l'actriu va descobrir que, malgrat treballar amb aquest tipus de contracte i que ella assumia la mateixa càrrega de treball que els seus coprotagonistes, la igualtat salarial només s'aplicava a Newman i Hackman. Quan va saber això, "Newman va fer un pas endavant i va oferir una part del seu sou" a Sarandon.

Sarandon, que és a Londres promocionant el seu darrer projecte, és una defensora dels drets de les dones i la lluita contra l'assetjament sexual. En els darrers mesos, s'ha posicionat a favor dels moviments #MeToo i Time's Up.

ARXIVAT A:
CinemaBretxa salarialFeminisme
Anar al contingut