Paul Manafort, ex-cap de campanya de Trump, declarat culpable de frau

Actualitzat

Paul Manafort, l'ex-cap de campanya de Donald Trump, ha estat considerat culpable de diversos càrrecs per frau bancari. El jurat ha declarat Manafort, que podria passar la resta de la seva vida a la presó, culpable de 8 dels 18 delictes per frau que li imputava el fiscal especial per a la trama russa, Robert Mueller.

En els altres deu delictes, els dotze membres del jurat no han arribat a cap acord sobre els altres deu delictes. Després de la decisió del jurat, ara, el jutge haurà de fixar una data per dictar la sentència dels delictes que s'han jutjat i també haurà de prendre una decisió sobre els deu delictes sobre els quals no hi ha veredicte.

Manafort va ser enviat a presó el 15 de juny, després d'haver intentat influir en les declaracions d'almenys dos testimonis. Des del mes d'octubre, quan es va entregar a l'FBI, que estava en arrest domiciliari.

 

 

A més del d'aquest judici per frau, Manafort té pendent un segon procés judicial en el marc de la trama russa, que començarà a Washington a mitjans de setembre. Des de maig del 2017, el fiscal Robert Mueller investiga els possibles vincles entre el Kremlin i membres de la campanya de Trump.

Entre 2006 i 2017, Manafort va treballar presumptament per a governs estrangers, inclòs l'executiu prorús de l'expresident ucraïnès Víktor Ianukóvitx, i per a oligarques russos, als quals ajudava a millorar la seva imatge a Washington.

L'exadvocat de Trump es declararà culpable

No és l'única mala notícia per a Trump. També aquest dimarts, el seu antic advocat personal, Michael Cohen, ha arribat a un acord amb els fiscals i s'ha declarat culpable de participar en el finançament il·legal de la campanya del president. Cohen podria ser condemnat a presó per un període d'entre 3 i 5 anys. Això implica clarament Cohen en el presumpte finançament il·legal de la campanya que va portar Trump a la Casa Blanca.

ARXIVAT A:
Trump
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut