Paul Bocuse el 2013 (Reuters)
Paul Bocuse el 2013 (Reuters)
Lió

Paul Bocuse, el pare de la "nouvelle cuisine", mor al 91 anys

França perd una de les seves "institucions". L'anomenat "pare de la gastronomia" va obtenir tres estrelles Michelin al seu restaurant fa més de 50 anys

Actualitzat

Paul Bocuse, l'impulsor de la "nouvelle cuisine" francesa i el cuiner més famós de França, ha mort aquest dissabte als 91 anys, segons ha anunciat la seva família.

La vida de l'anomenat "Papa de la gastronomia" s'ha extingit a l'hostal de Collonges-au-Mont-d'Or, prop de Lió, on fonts pròximes a la familia han explicat que el cuiner patia des de fa anys la malatia del Parkinson.

El president francès, Emmanuel Macron ha dit en un comunicat que ha fet en saber-ne la mort, que Bocuse era "l'encarnació de la cuina francesa".

"El seu nom resumia la gastronomia francesa, el seu respecte a les tradicions però també a la inventiva. La gastronomia francesa perd una figura mítica que l'ha transformat profundament. 

 

En un tuit Macron li ha retut homenatge: "Bocuse ja no hi és. Els xefs ploren a les seves cuines, a l'Elisi i per tot França. La gastronomia francesa contuarà sentint-se'n orgullosa."

 

 

 

El ministre de l'interior francès Gérard Collomb en un tuit ha anunciat també aquesta mort de manera solemne:

"Paul Bocuse ha mort, la gastronomia està de dol. El Senyor Paul era França. Simplicitat i Generositat. Excel·lència i art de viure. El Papa de la gastronomia ens ha deixat. Que els nostres xefs, a Lió i als quatre racons del món, puguin cultivar els fruits de la seva passió."

 

 

Paul Bocuse, va néixer l'11 de febrer de 1926, prop de Lió. Tenia entre els seus records haver acompanyat el seu nom de tres estrelles Michelin des de fa més de 50 anys i va ser nomenat cuiner del segle per les guies com Gault et Millau.

També va servir d'inspiració pel personatge del xef Gustaux a la pel·lícula de dibuixos animats "Ratatouille".

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut