Pau Villòria, nomenat comissionat del 155
Pau Villòria, nomenat comissionat del 155

Pau Villòria, nomenat comissionat del 155 que analitzarà els efectes de l'article

Ferran Mascarell ha estat restituït com a delegat de la Generalitat a Madrid, càrrec del qual va ser cessat pel 155

Actualitzat

El govern ha nomenat aquest dimarts Pau Villòria comissionat pel 155. Tindrà rang de viceconseller al departament de Presidència. L'encàrrec és que faci una radiografia dels efectes del 155, dins i fora del govern. 

El president Quim Torra va decidir com una de les primeres mesures preses en l'estructura del nou govern crear a figura del comissionat de la Presidència per al Desplegament de l'Autogovern, l'òrgan que ha de fer "inventari de les conseqüències" d'aplicar l'article 155 de la Constitució a Catalunya des de finals d'octubre i fins que es va formar govern al juny. 

El que ja és conegut com a Comisionat del 155 tindrà per funcions llistar les "conseqüències" de l'aplicació d'aquest article de la Constitució a Catalunya, especialment el seu "impacte econòmic i social". Alhora Villòria també haurà d'elaborar un pla de xoc per "revertir-ne els efectes".

Villòria de 57 anys, ha estat secretari general als departaments de Cultura i Territori. D'ell dependrà la delegació de la Generalitat a Madrid on el govern també ha aprovat restituir Ferran Mascarell com a delegat.

 

 

Mascarell ha estat delegat a Madrid des del gener del 2016, fins que va ser cessat en aplicació de l'article 155.

Un altra dels nomenaments que ja s'havia anunciat és el de Meritxell Serret com a nova delegada de la Generalitat davant de la Unió Europea a Brussel·les. 

Sis delegacions

El conseller d'Afers Exteriors, Ernest Maragall, també ha anunciat l'acord de govern per tornar a obrir sis delegacions de la Generalitat a l'estranger: Suïssa, Alemanya, Regne Unit i Irlanda, Itàlia, França i els Estats Units. 

Pel conseller Maragall, la representació de Catalunya a l'exterior ha de tenir tres eixos: "Representació, presència i influència."

Entre un dels nous delegats nomenats hi ha Martí Anglada, que representarà la Generalitat al països nòrdics. Anglada va estar des del 2014 delegat de la Generalitat a París i Suïssa fins que va ser cessat, quan amb l'aplicació del 155, van ser tancades totes les delegacions catalanes a l'exterior. 

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
Anar al contingut