NBA

Pau Gasol fa història i es converteix en el primer català que guanya l'NBA

Pau Gasol ha fet història: s'ha convertit en el primer català que guanya l'NBA. El seu equip, els Lakers de Los Angeles, s'han imposat a la pista dels Orlando Magic, en el cinquè partit de la final (86-99). Gasol ha fet 14 punts i ha capturat 15 rebots. El seu company Kobe Bryant ha estat el màxim anotador, amb 30 punts. El català ha estat decisiu, no només avui, sinó al llarg de tots els "play-off" i tota la temporada. El català ha estat el millor complement possible a Kobe Bryant, un dels millors jugadors del món. Tots dos han estat l'ànima, l'efectivitat i l'espectacle d'aquests Lakers, un dels equips històrics a l'NBA.

Actualitzat
Els Lakers s'han convertit aquesta matinada en els nous campions de l'NBA. La final de la millor lliga de bàsquet del món s'ha decidit després que els californians hagin guanyat per 86-99 els Orlando Magic, en el cinquè partit del "play-off" final.

Una vegada més els Lakers han fet evident que eren millor equip, amb Pau Gasol i Kobe Bryant com a estrelles indiscutibles. El català ha tornat a estar superb. Ha anotat 14 punts, però la seva aportació ha estat determinant sota els taulers. Ha capturat 15 rebots, a banda de frenar l'estrella local, Dwight Howard. La feina de Gasol ha estat el complement perfecte a Kobe Bryant. L'escorta avui ha fet un partidàs, en què ha anotat 30 punts i ha resultat escollit com el millor jugador de tota la final.

És el quart anell de campió que aconsegueix Bryant i el primer de Gasol, que vuit anys després d'arribar a l'NBA s'ha consagrat com una veritable estrella del bàsquet. Un somni que semblava impossible quan va fitxar pels Grizzlies, l'any 2001.

La història d'un campió

27 de juny del 2001. El somni de Pau Gasol es començava a forjar. Els Atlanta Hawks el triaven per jugar a l'NBA, tot i que el seu destí final serien els Grizzlies de Memphis. El debut oficial es va produir l'1 de novembre.

El 6 de desembre, una jugada seva feia la volta al món: un jove català de 21 anys esmaixava davant Kevin Garnett, una de les icones de la Lliga. El món del bàsquet el començava a sentir.

La seva gran temporada, líder en punts, rebots i taps entre els debutants, va servir perquè fos escollit millor "rookie" de l'any. Les temporades següents van ser les de la consolidació en el joc i les del canvi d'imatge: la seva barba causava furor a Memphis.

L'any 2006, Gasol era escollit per disputar el partit de les estrelles. L'any següent, el seu amic Joan Carles Navarro arribava a Memphis per jugar al seu costat. Però res podia evitar la decepció d'haver perdut els 12 partits de "play-off" amb els Grizzlies.

El salt a la glòria va arribar l'any passat, amb el traspàs als Lakers. Els Boston Celtics es van imposar en la gran final als de Los Angeles. Però aquesta temporada res no ha pogut aturar el somni de Gasol: el català ha demostrat la seva enorme qualitat, amb jugades que hauria firmat el mateix Magic Johnson.

La seva gran temporada li ha permès disputar el partit de les estrelles per segona vegada en la seva carrera. Gasol ha estat el complement perfecte de la gran estrella de l'equip, Kobe Bryant. Junts han arribat a la glòria absoluta: l'anell de campions de l'NBA els unirà per sempre.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut