Patxi López, aquest diumenge a Madrid en un acte de campanya per les primàries
Patxi López, aquest diumenge a Madrid en un acte de campanya per les primàries
Madrid

Patxi López sobre l'independentisme català: "Cal aturar aquesta bogeria"

L'aspirant a liderar el PSOE afirma que ha vist "la fractura en dos" de la societat catalana i "l'espai públic segrestat" per l'independentisme

RedaccióActualitzat

En plena campanya per aconseguir el lideratge del PSOE en les pròximes primàries del partit, l'exlehendakari i expresident del Congrés Patxi López va carregar aquest diumenge amb duresa contra l'independentisme català.

En un acte de campanya a Madrid per les primàries davant de militants socialistes, i després d'haver visitat Barcelona durant unes hores la setmana passada, López va afirmar que havia estat testimoni d'una situació pràcticament insuportable:

 "Acabo d'arribar de Catalunya, i he assistit, amb molta preocupació, a la fractura en dos que hi ha a la societat. He vist la tensió creixent d'un debat polític cada vegada més polaritzat, he vist l'espai públic segrestat per un independentisme que tracta d'imposar, mitjançant desafiaments  permanents, una visió uniforme de la societat catalana i, a més, fer-ho dinamitant el propi sistema democràtic."

Sense concretar cap proposta de sortida política al conflicte, l'exlehendakari també va recórrer a la idea que l'antiga Convergència Democràtica de Catalunya vol tapar la seva corrupció prometent el referèndum:

 "Bé, cal aturar aquesta bogeria, cal cridar a la sensatesa, cal plantejar una proposta integradora en què tots ens sentim còmodes. I això no arribarà des d'un nacionalisme cada vegada més enutjós. Un nacionalisme que a més tracta de sortir del fang de les seves comissions i del seu tres per cent amb una pujada a la muntanya cada vegada més incerta."

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut