Sant Feliu de Guíxols

Patti Smith omple de força Porta Ferrada i exhibeix la seva faceta com a fotògrafa i dibuixant

La cantant i poeta nord-americana Patti Smith ha actuat amb la seva força habitual al Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols. Aquest és un dels plats estrella d'aquesta edició i dóna el tret de sortida a un cap de setmana en què s'han programat tres actuacions més, Kris Kristofferson, Estrella Morente i Pat Metheny Group. Patti Smith, a més, ha inaugurat una exposició de fotografies i dibuixos fets per ella mateixa.

Actualitzat
Patti Smith per partida doble: música i dibuixos. La musa del punk ha desembarcat a Sant Feliu de Guíxols amb el seu únic concert a Catalunya. El Festival de la Porta Ferrada ha estat la seva cinquena aturada després d'una gira per l'Estat que tanca a l'Empordà. Smith, que al desembre farà 64 anys, ha repassat la seva vena més poètica amb la força habitual.

Smith ha fet un recital dels seus grans temes i diverses versions plenes d'elegància, força i una impressionant presència escènica. També ha dedicat una cançó al seu admirat Roberto Bolaño, l'escriptor xilè establert a Blanes, el fill del qual es va afegir a la banda al final del recital.

La cantant de Chicago, però, no només porta música. El festival ho ha aprofitat per portar una exposició que resumeix quaranta anys de treball de la faceta menys coneguda de Smith, la de fotògrafa i pintora. De fet, Smith abans de dedicar-se a la música es va introduir en els cercles artístics de Nova York com a pintora i escriptora, i de la seva antiga amistat amb el fotògraf Robert Mapplethorpe en va néixer la seva afició per la fotografia. Smith ha inaugurat a Sant Feliu una exposició peculiar: "Art in heaven". Es tracta d'un recull de la seva particular visió espiritual del món a través de la fotografia i el dibuix. La mostra es pot veure a les sales del palau de l'Abat del Monestir de Sant Feliu de Guíxols.

Aquesta és la segona vegada que la cantant exposa a l'Estat. El primer cop va ser a Vitòria, el 2006. A més, és la primera exposició organitzada en col·laboració amb la Fundació Thyssen, que està tirant endavant una seu a la ciutat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut