Ana Pastor en una imatge d'arxiu. (foto: EFE)
Ana Pastor en una imatge d'arxiu. (foto: EFE)
Barcelona

Pastor a Vila: ''En carreteres tenim molta feina per endavant, estimat conseller''

La ministra de Foment no anuncia res de nou sobre el calendari de les obres a la Nacional II a Girona, però reconeix que cal refer les relacions amb el Departament de Territori. També assegura que el govern espanyol licitarà aquest mateix any les obres dels accessos viaris i ferroviaris del Port de Barcelona.

RedaccióActualitzat
No hi ha hagut novetats sobre el calendari, però sí bones paraules per refer ponts amb el Departament de Territori i posar fil a l'agulla de les obres de desdoblament de la Nacional II a Girona. En un esmorzar a Barcelona, la ministra de Foment, Ana Pastor, s'ha adreçat al conseller Santi Vila per dir-li que "en carreteres tenim molta feina per endavant, estimat conseller'' perquè la situació actual la preocupa "molt''.

Pastor ha mantingut el calendari que ja va anunciar setmanes enrere i que fixava una solució amb la concessionària Abertis a principis del mes d'abril per permetre el pas de camions per l'autopista i evitar el seu pas per la N-II. La ministra ha remarcat, però, que aquesta és una solució provisional i que la intenció del ministeri és desdoblar la carretera per convertir-la en una autovia. Segons Pastor, aquestes obres llargament reivindicades, amb protestes veïnals incloses per l'elevada sinistralitat, són "una prioritat".

Malgrat haver allargat la mà a Vila, la ministra també li ha retret falta de col·laboració. "Només des del diàleg podem fer camí", ha advertit Pastor, que ha retret a la Generalitat que no estigui signat el conveni de Rodalies.

D'altra banda, Pastor ha assegurat que el govern espanyol licitarà aquest mateix any les obres dels accessos viaris i ferroviaris del port de Barcelona. La ministra de Foment ha explicat que estan revisant els dos projectes i esperen rebaixar-ne el cost més de 150 milions d'euros.

Sobre les obres del Corredor Mediterrani, Pastor ha afirmat als "Esmorzars CEDE" que el més lògic és començar-les de nord a sud en lloc d'iniciar trams a Múrcia o València.
Anar al contingut