Els usuaris de Twitter han penjat imatges per sumar-se a la campanya amb el #AMAtrice
Els usuaris de Twitter han penjat imatges per sumar-se a la campanya amb el #AMAtrice

Pasta "alla amatriciana" en solidaritat amb les víctimes del terratrèmol d'Amatrice

700 restaurants se sumen a la iniciativa de donar dos euros per a les víctimes del sisme per cada plat de pasta "alla amatriciana" que demani el comensal

RedaccióActualitzat

Després de 24 hores del potent terratrèmol que ha sacsejat el centre d'Itàlia sorgeixen les primeres reaccions de solidaritat a la xarxa, sobretot amb algunes de les petites poblacions que han quedat pràcticament destruïdes, com és el cas d'Amatrice.

El bloguer gastronòmic, Paolo Campana, ha engegat una campanya solidària per recaptar fons a base de menjar "pasta alla amatriciana", el plat típic d'Amatrice.

A la proposta solidària del bloguer i fundador de la plataforma Bloggokin s'hi han sumat 700 restaurants a tot Itàlia, per ajudar els damnificats del sisme. El funcionament consisteix a donar 2 euros per cada plat que es demani amb la popular salsa. Un euro l'aportaran els restaurants i l'altre els clients. Les donacions aniran a la Creu Roja italiana, a través del número de compte habilitat per ajudar les víctimes.

L'onada de solidaritat ha arribat també als restaurants italians dels Estats Units, on alguns restaurants també s'han sumat a la idea. El bloguer també recorda en el text de la seva proposta que aquest cap de setmana se celebrava la 50a edició del festival gastronòmic en honor a aquesta salsa.

Anar al contingut