Barcelona

Pasqual Maragall recomana votar en blanc a les pròximes eleccions

L'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha dit que, segurament, votarà en blanc als pròxims comicis del 9 de març i recomana els electors fer el mateix. El motiu és que considera que cap dels partits que s'hi presenten ha dit encara què farà en qüestions tan important com el desplegament de l'Estatut o la situació de les infraestructures. Maragall també té paraules crítiques per la reforma educativa de la Generalitat, en al·lusió al seu germà i conseller d'aquesta branca, Ernest Maragall.

Actualitzat
L'expresident de la Generalitat ha fet totes aquestes consideracions en un article que apareix publicat aquest dilluns al diari "La Vanguardia". Pasqual Maragall, molt sincer, admet que és probable que voti en blanc i insta els electors a fer el mateix. Preveu que el creixement del vot en blanc és la millor preparació per al futur.

La justificació d'aquesta postura és que els partits encara no han definit el seu posicionament en temes clau per la societat. Per exemple, que la Constitució encara no reculli l'existència de nacionalitats històriques o que l'Estatut continuï pendent del dictamen del Tribunal Constitucional. També es queixa de la falta de solucions clares als problemes d'infraestructures. Fins i tot el seu germà, Ernest Maragall, és blanc de les seves crítiques per la seva reforma educativa.

El Partit Català d'Europa no es presenta

Pasqual Maragall sempre ha estat un europeïsta convençut. Considera que ni els partits catalans ni els espanyols es prenen seriosament el projecte europeu.

Pel que fa a la possible participació del seu partit, el Partit Català d'Europa, a les pròximes eleccions, Pasqual Maragall admet que, finalment, ha optat per no presentar-hi cap llista. Aquesta decisió es fa pública just el dia en què acaba el termini imposat pel Minsiteri de l'Interior per presentar les candidaures, les quals es presentaran de manera oficial el pròxim 11 de febrer.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut